logo-liggend-wit-donkerblauw

Leerzame boeken die kinderen helpen op school

Het is niet altijd makkelijk om je hoofd erbij te houden op school. Je moet ook zo veel leren over zoveel verschillende onderwerpen! Met deze boeken maak je het jezelf wat makkelijker (en leuker).


De Waanzinnige Wereld van de Dieren

De Waanzinnige Wereld van de Dieren

In de Waanzinnige Wereld van de Dieren leer je heel veel over… dieren! En dan hebben we het niet alleen over de dieren die we hier in de natuur vinden, maar van over de hele wereld, te land, ter zee én in de lucht. Je leert zo bijvoorbeeld over apen, de gangesdolfijn, de reuzenpanda en de specht, maar ook over de woestijnvos, haaien en uilen.

In vrolijk getekende stripverhalen vertelt het dier in kwestie jou van alles over zijn leven. Waar hij woont, wat hij eet en wat voor gekke gewoontes of skills hij bijvoorbeeld heeft. Ondanks de grappige tekeningen is de informatie wel serieus bedoeld, zodat je nooit hoeft te twijfelen of het nu een grapje is of niet. De teksten zijn vrolijk en leuk geschreven – een fijne manier om meer te leren over de dieren op onze planeet! Aan de andere kant is de gegeven informatie soms heel specifiek en kun je in een stripverhaaltje van 1 of 2 pagina’s natuurlijk niet alles te weten komen over de dieren.

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Deltas uitgevers, 96 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789044764017. Prijs: 18.95 euro.

Ga direct naar De Waanzinnige Wereld van de Dieren op BOL.com.

Helpen bij huiswerk

Helpen bij huiswerk

Gaat het niet altijd even makkelijk bij het maken van je huiswerk? Het boekje Helpen bij huiswerk is speciaal geschreven voor ouders, om hun kinderen wat steun te geven en hen te helpen bij het leren van taak, rekenen en meetkunde. Daarbij vertelt het boek de informatie op twee manieren. Aan de ene kant leer je natuurlijk wat de kinderen moeten leren. De theorieën en regeltjes staan netjes op een rij, met daarbij de juiste termen (en dat is natuurlijk wel prettig, zo praten jij en je kind ‘dezelfde taal’. Je zult zien dat sommige dingen toch anders worden uitgelegd dan vroeger, dankzij dit boek ben je weer op de hoogte van de nieuwste uitleg.

Belangrijker zijn echter de manieren om kinderen uit te leggen hoe de vork in de steel zit. Ze krijgt tekst en uitleg over een stukje pedagogiek. Hoe leg je kinderen sommen uit? Hoe verklaar je de taalregels? En welke ezelsbruggetjes kun je gebruiken om het wat makkelijker te maken? Dankzij die tips kun je jouw kind soms op twee of drie manieren uitleggen hoe ze tot een oplossing kunnen komen. Je zult zien dat kinderen hier zeker baat bij hebben. Iedereen denkt namelijk op een andere manier – wat voor de een logisch is, is voor de ander abracadabra… en andersom. Een nieuwe uitleg voor hetzelfde probleem kan een perfecte oplossing vormen!

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Deltas uitgevers, 96 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789044765724. Prijs: 17.95 euro.

Ga direct naar Helpen bij huiswerk op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.