logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Leer je eigen websites bouwen met de kracht van CoderDojo


coderdojo-creeren-met-code-bouw-je-eigen-website-bill-liao-clyde-hatter-boek-cover-9789030501534 Iedereen heeft tegenwoordig wel een eigen website. Veel van die websites zijn gebaseerd op gratis profielen als WordPress (zoals onze website), Joomla, Drupal of een andere basis. Maar je kunt ook je eigen website programmeren, als je weet hoe zo’n website in elkaar steekt blijkt het helemaal niet zo moeilijk te zijn. Het boek Bouw je eigen website laat je stap voor stap zien hoe je een website maakt.

Nanonauten

Stap voor stap klopt helemaal, want als je het boek doorloopt heb je een eigen website gebouwd. Voor de Nanonauten, een groep fanatieke muzikanten die hun eigen website willen. Maar door het boek heen leer je echt alles van hoe de site in elkaar steekt: het is dus echt een makkie om de site aan te passen voor jouw doel. Voor je het weet maak je een eigen fan-website over Star Wars, Pokemon of een andere hobby, of laat je gewoon zien wat je allemaal graag doet!

Dojo

CoderDojo is een club waarbij je kunt leren omgaan met de computer. Alles wordt gegeven door vrijwilligers, die er met al hun enthousiasme tegenaan zijn. Over de gehele wereld worden er avonden en workshops georganiseerd. Dit boek lost het probleem echter voor je op als je niet in de gelegenheid bent om naar zo’n bijeenkomst te gaan! Het boek is erg leuk geschreven door de twee oprichters van CoderDojo. Het boek gaat over de Nanonauten, maar draait stiekem allemaal over ninja’s. CoderDojo is eigenlijk een opleiding tot programmeer-ninja!

Zelf je website bouwen

Creëren met code om je eigen website te bouwen lijkt misschien een beetje achterhaald. Zeker met systemen als WordPress lijkt het een beetje onzinnig om nog aan de slag te gaan met je eigen programmeertalent, maar vergis je niet: wil je meer halen uit zo’n kant-en-klare WordPress-site, zul je toch aan de gang moeten met programmacode! En dit boek vormt daar een mooie basis voor: je leert werken met HTML, CSS en JavaScript. Vergis je niet: je zult geen volleerd programmeur worden met dit boek, maar wel begrijpen hoe de code in elkaar steekt en de basisbeginselen onder de knie krijgen. En je hebt een vette, zelfgemaakte website. Da’s ook al een coole prestatie!

Informatie

Creëren met code: Bouw je eigen website, CoderDojo Meis en Maas, 96 pagina’s, paperback. Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789030501534

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.