logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Leer Chinees in een handomdraai met Chineasy


chineasy Er zijn weinig talen die zo tot de verbeelding spreken als Chinees. Hoe cool zou het zijn om dat te kunnen schrijven, lezen en spreken! En dat kun je heel eenvoudig leren met het boek Chineasy. Daarmee leer je alledaags Chinees op een heel eenvoudige en ook erg stoere manier. Je ziet namelijk een groot Chinees teken, verwerkt in een heel abstracte tekening van hetgeen het karakter betekent. Een beetje op de Dick Bruna-manier, zo noemde het NRC-handelsblad het eens, en daar hebben ze eigenlijk wel gelijk in. Zonder het konijntje en de dikke, zwarte lijnen, gelukkig. En dus heb je hier een leuke en aansprekende manier in handen om zelf Chinees te kunnen lezen en begrijpen.

Alle dagen Chinees

Chineasy – Alledaags Chinees is het tweede boek van de schrijfster, ShaoLan Hsueh. Hierin vind je pagina na pagina vol alledaagse onderwerpen, gesorteerd op onderwerp: tijd, geld, dieren en eten en drinken, reizen en de natuur: het zijn maar een paar voorbeelden van de onderwerpen die het boek rijk is. Je kunt trouwens snel van het ene onderwerp naar het andere springen. Ieder hoofdstuk heeft namelijk een uitsparing in de zijkant zitten. Zo hoef je niet eens te bladeren voor je bij een nieuw hoofdstuk bent!

Chinese cultuur en taal

ShaoLan Hsueh is ondernemer en schrijfster met een passie voor reizen. Ze werd geboren in Taipei en emigreerde naar Londen om aan de universiteit van Cambridge te studeren. Haar ultieme doel is om de grote taalbarrière tussen de westerse en oosterse wereld te doorbreken. Onthoud wel dat dit boek geen echte cursus Chinees is: het zal je enkel een veelvoud aan Chinese karakters leren lezen en begrijpen, op een leuke en toegankelijke manier. Grammatica, zinsbouw en de culturele achtergrond van de taal komen helaas niet aan bod, hoewel er weer wel aandacht is voor de Chinese cultuur en diens geschiedenis. Ondanks dit gemis is het zeker een leuk boek voor iedereen die geïnteresseerd is in taal, of regelmatig Chinese karakters tegenkomt. Daarmee is het zeker een leuk cadeauboek voor leergierige mensen in je omgeving! Chineasy, ShaoLan HSueh Fontaine uitgevers, 254 pagina’s, paperback. Prijs: 22,50 euro. ISBN: 9789059566804

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.