logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Leef je uit met last minute vakanties


Als mensen me vroeger kwijt waren, dan wisten ze het eigenlijk wel: ik was weer eens op pad. Ik heb namelijk het geluk gehad dat ik heb gestudeerd in de tijd dat de OV-kaart onbeperkt geldig was. Overal en nergens. Te pas en te onpas stapte ik dan ook in de bus of trein, om vervolgens *waar dan ook* weer uit te stappen, klaar voor een nieuw avontuur. Even weg van de wereld, want mobiele telefoons waren nog lang niet zo ingeburgerd als nu… En dus reisde ik heel wat af. In Nederland, maar ook zonder problemen buiten ons landje.

Last minute vrijheid

Die vrijheid mis ik wel eens. Inmiddels ben ik geen student meer (dat zou wat zijn, zeg, als ik nog steeds in de schoolbanken zat) en van je werk kun je toch lastig wegblijven. Daarnaast heb ik natuurlijk ook een heel lief gezin, waar ik natuurlijk alle tijd mee wil doorbrengen. En ook zij hebben zo hun verplichtingen en dingetjes. Het is dus niet meer zo eenvoudig, rondzwerven. En het is ook niet voor iedereen weggelegd. Mijn vrouw bijvoorbeeld is absoluut geen type om te dwalen. Die wil alles gepland, met de koffer welbeslist volgepakt.

Kiezen maar

Er is gelukkig een middenweg, waarbij zowel ik als mijn vrouw perfect aan onze trekken komen. Last-minute vakanties! Lekker reageren op een eerste gevoel, een impuls. Lekker neuzen en bladeren, bestemmingen kiezen en gaan! Met alle zekerheden van een goed geplande reis, een dak boven je hoofd en soms zelfs nog een leuk arrangement erbij. Volgens sommige mensen bestaan die last-minutes helemaal niet meer. Tegenwoordig, zo lijkt, hebben reisbranches vaak een vroegboekkorting, en that’s it. Maar nee: zijn nog plekjes waar je perfect terecht kunt voor een goede last-minute. Wat dacht je van Neckermann? Daar vul je heel eenvoudig een vertrek- en terugkomstdatum in, het aantal personen… en je hebt alle vakantietips op een rijtje. Dus wil je er nog even tussenuit? Dan weet je waar je moet zijn.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.