logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Leef je helemaal uit op het Linnaeushof


bezoekje linneaushof-1Zin in een dagje spelen, rennen, klimmen, ravotten en spelletjes spelen? Dan ben je bij het Linnaeushof aan het juiste adres! Een enorme speeltuin met maar liefst 350 speeltoestellen. De grootste speeltuin in Europa, aldus het Linnaeushof. Daarbij richt het park zich vooral op de wat jongere klauteraars, wat ook blijkt uit het feit dat er een 10+ hoek is (maar daarover meer).

Leeftijdsverschillen

Het blijft altijd lastig, want in een speeltuin zijn ontzettend veel verschillende leeftijden bij elkaar. Nu moet ik zeggen dat je daar bij het Linnaeushof niet zo veel van merkt. Kinderen hebben namelijk hun eigen voorkeuren qua speeltoestellen, maar juist voor de wat jongere kinderen en de oudere kinderen zijn er speciale hoeken ingericht. De jongere kinderen kunnen zich helemaal uitleven in een groot kleuterparadijs, dat leuk is aangelegd met vrolijke fantasievormen. Of gaan helemaal los in de Wortelberg, die echt briljant is vormgegeven! En waar dagelijks een musical wordt gegeven voor de kleinsten. Voor oudere kinderen is er de 10+-hoek, waar een paar toestellen staan die geschikt zijn voor die leeftijd, maar ook een soort fitnessruimte met niet-instelbare apparaten (die overigens nog best zwaar gaan, zeg ik als volwassene). Jonge kinderen kunnen daar al geen gebruik van maken vanwege het formaat, maar ook voor de doelgroep zijn het pittige toestellen. Jammer, want stoer is het natuurlijk wel!

Park

De rest van het park is natuurlijk geschikt voor iedereen. Zo zijn er enorme klim- en klautertoestellen in de vorm van kastelen en piratenschepen, die er indrukwekkend uitzien en een leuke variëteit aan klimactiviteiten bieden. Ze vallen echt meteen op in het park, en zijn daarmee ook een handig hulpmiddel voor als je elkaar even uit het oog verliest. Naast het piratenschip vind je bovendien een enorme stormbaan, waarbij je van het ene foam-middel naar het andere kunt klauteren of springen. Erg leuk, al die wiebelende en ronde vormen waar je je aan vast moet klampen! Gelukkig is de rubber ondergrond zacht genoeg. Daarnaast vind je een keur aan trampolines, kabelbanen en andere speeltoestellen, die je gelukkig niet altijd even gangbaar zijn.

Waterpret

In de zomer is er niets fijner dan lekker spelen met water. Helemaal achter in het Linnaeushof, bij de hoek met de wiebelfietsen, vind je een enorme waterspeeltuin, die ook weer sfeervol en mooi is vormgegeven. De Oase heet deze speelplek, wat de speelplek helemaal eer doet. Een mooie grote plaats waar je naar hartenlust kunt spetteren en spatteren, kunt rennen en glijden, en waar je met verschillende watertoestellen kunt spelen. Maar denk eraan: wel een zwembroek en een handdoek meenemen, die heb je wel nodig 🙂

Eten

Eten kun je in verschillende locaties door de speeltuin. Zo is er een centraal restaurant waar je terecht kunt voor een broodje of een warme snack (met friet) en een softijs of slush. Ook over het park verspreid staan standjes waar je terecht kunt voor een kleine lekkernij en wat drinken. Maar zelf eten meenemen kan natuurlijk ook, er zijn verschillende mogelijkheden in het park om gezellig te picknicken. Meer informatie vind je op www.linnaeushof.nl

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.