logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dieprode trend van Le Creuset: maak kennis met Rhône

Die bijzondere robijnrode kleur van een glas wijn uit de Côtes du Rhône-streek: dat is de inspiratie voor de nieuwste kleur van Le Creuset. Elk jaar dompelt dit iconische Franse merk van kookgerei – bekend van zijn elegante én oersterke gietijzeren pannen – zijn collectie onder in enkele nieuwe kleuren. Dit jaar is dat Rhône, een zwoele rode kleur die zorgt voor een instant gevoel van luxe. Het is bovendien een kleur die enkel mooier wordt met de jaren: want zo’n braadpan van Le Creuset, die heb je voor het leven.

Dieprode kleur: Rhône

De nieuwe Rhône-kleur is een klassieker. Het sensuele rood is gelaagd: je ontdekt verschillende tinten naarmate het licht verandert en de dag verstrijkt. Rhône is een ode aan het legendarische Franse wijngebied van de Côtes du Rhône: hier worden wijnen gemaakt die indruk maken, met tonen van sappige pruimen en rijpe kersen. Net als een goed glas wijn voegt Rhône een kleine dosis luxe toe aan je tafel.

Ga direct naar Le Creuset: Rhone collectie op BOL.com.

Franse trots met Belgische wortels

Le Creuset is een Frans merk met een lange geschiedenis, maar wat velen niet weten is dat het verhaal van de gietijzeren cocotte (Frans voor braadpan) een stuk dichter bij huis begon! Het was in Brussel dat twee Belgische ambachtslieden elkaar ontmoetten, intussen bijna 100 jaar geleden. De één wist alles over emailleren en de ander was een expert in ijzergieten. Samen ontdekten ze de methode om gietijzer te emailleren.

Armand Desaegher en Octave Aubecq schreven zo niet alleen culinaire geschiedenis maar brachten ook voor het eerst kleur in de keuken! Het duo trok vervolgens naar het dorp Fresnoy-le-Grand, ongeveer twee uur ten noorden van Parijs, om een gieterij op te richten. Het is op exact dezelfde plaats dat de befaamde braadpannen van Le Creuset vandaag nog steeds worden geproduceerd.

De emaillagen kleuren niet meer enkel oranjerood, zoals het oorspronkelijke ontwerp, maar bestaan intussen in een gamma van bijzondere kleuren, waar dit jaar de dieprode Rhône-kleur aan wordt toegevoegd. Net als wijnmakers die een uitgebalanceerde blend maken van verschillende druiven, zo combineren de ambachtslui van Le Creuset de juiste elementen om tot de perfecte kleur te komen.

De lente brengt rode accenten

Laat de lente jouw inspiratie zijn om met de nieuwe Rhône-collectie aan de slag te gaan. Een frisse risotto met lentegroen die langzaam wordt geroerd in een gietijzeren braadpan, een verfrissend kopje thee uit je nieuwe, robijnrode fluitketel of een feestelijk gedekte lentetafel met luxueus dieprood servies. De Rhône-collectie is jouw culinaire metgezel, doordrenkt van elegantie en comfort.

De nieuwe Rhône collectie is hier beschikbaar.

Het assortiment vind je in een reeks gietijzeren kookgerei waaronder de Braadpan Signature vanaf €219 of de Campagnard Signature 30cm voor €315 en de Koekenpan Signature 28cm voor €229. Ook is er een reeks in aardewerk verkrijgbaar zoals ovenschalen vanaf €40, een taartvorm voor €52 of een ontbijtkom voor €19.

Extra fijn tot 30 juni: La Collection Petits Fours

Wie kan ze weerstaan, die kleine gebakjes – oftewel petits fours – die je krijgt bij de koffie? Klein, elegant en o-zo-mooi: zo kan je ook de Petits Fours-collectie van Le Creuset omschrijven. Een limited edition assortiment aardewerk borden, kopjes, eierdopjes en miniatuur-versies van de authentieke Le Creuset-pannen, perfect om tevoorschijn te halen bij een feestelijk thee- of koffiemoment of een familiebrunch. De combinatie van het bekende Kersenrood, Meringue, Shell Pink, en het nieuwe Rhône, maakt de collectie heerlijk zoet. Mix en match de roze-rode tinten voor een betoverende feesttafel.

De nieuwe Petits Fours collectie is online en in de winkels beschikbaar tot en met 30 juni. Binnen het assortiment vind je onder andere een set van 4 koffiekopjes voor €60, 4 mini-braadpannen voor €83 of 4 eierdopjes voor €43.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.