logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Layton’s Mystery Journey: Katrielle en het miljonairscomplot

De puzzelgames van Professor Layton-reeks maakte een geweldige vlucht op de Nintendo DS en de Nintendo 3DS. Helemaal terecht: het zijn leuke puzzelgames met een prettig verhaal waar alle puzzels aan zijn opgehangen. Voor de Nintendo Switch ontbrak een dergelijke game nog, en dat terwijl deze console ook veel wordt meegenomen op pad! Gelukkig is dat wachten nu voorbij met Layton’s Mystery Journey: Katrielle en het miljonairscomplot. Deze verscheen al eerder op de Nintendo 3DS en als app op je smartphone, maar is nu ook als hernieuwde en luxere uitgave verschenen op de Nintendo Switch.

Nieuwe lichting

In deze game ga je trouwens niet aan de slag als professor Layton, maar als diens dochter, Katrielle. Aan het begin van het spel begint zij haar eigen detectivebureau. Ze mist haar vader immers, en wil hem kostte wat kost terugvinden. En zo ga je op pad als de jonge detective Katrielle – zij kan overigens niet alleen maar zoeken naar haar vader… er moet ook brood op de plank komen! Middels tal van losse opdrachten kom je telkens een stapje dichter bij het terugvinden van haar vader, terwijl ze andere mysteries oplost.

Verhalen

Je beleeft de avonturen van Katrielle en het miljonairscomplot middels de vele puzzels die het spel bezet. Het verhaal zelf heeft eigenlijk een ondergeschikte rol en dient meer als een kapstokje voor de leuke en soms ook verdraaid lastige puzzels. Toch maak je best goed kennis met de verschillende personages, vooral dankzij de mooie tussenfilmpjes die je te zien krijgt. Deze filmpjes voegen veel toe aan het (ietwat magere) verhaal en zijn echt iets om naar uit te kijken. Gaandeweg leer je de personages kennen die van belang zijn. Sommigen ken je misschien uit eerdere games, maar ook al heb je die nooit gespeeld, zul je daar niets van missen. Layton’s Mystery Journey: Katrielle en het miljonairscomplot is echt een losstaande game!

Layton Switch

Het grote voordeel van Layton’s Mystery Journey: Katrielle en het miljonairscomplot op de Nintendo Switch is wel dat je ‘m kunt spelen op het Grote Scherm. En dat werkt erg prettig! Je kunt in één scherm de hele puzzel overzien, inclusief alle informatie die je nodig hebt – voorheen was dit verdeeld over een aantal schermen. De resolutie is hier uiteraard op aangepast, zodat het een echt plaatje is om naar te kijken. De versie van de Nintendo Switch is bovendien een iets uitgebreide versie, met meer dan 40 nieuwe puzzels en een heleboel outfits om te dragen – mocht je dat willen.

Ga direct naar Layton’s Mystery Journey: Katrielle en het Miljonairscomplot op BOL.com.


Recensie over Layton’s Mystery Journey: Katrielle en het miljonairscomplot

Lekker puzzelen kan nu eindelijk op de Nintendo Switch. Onthoud dat deze game een heruitgave is van het spel uit 2017. Heb je ‘m al gespeeld op je 3DS of op je smartphone, dan kun je ‘m links laten liggen. Heb je hem nog niet gespeeld en wil je graag puzzelen, dan is het een leuke game om je tanden in te zetten. De puzzels zijn soms wat makkelijk maar geven je regelmatig toch genoeg uitdaging om je hersens te kraken. De tussenfilmpjes zien er geweldig uit en het spel is goed doordacht.

Score: 8


Info

Layton’s Mystery Journey: Katrielle en het Miljonairscomplot, Nintendo
Nintendo Switch, puzzel.
Prijs: 38.99 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.