logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Law & Order: Special Victims Unit – seizoen 21

Met dit 21ste seizoen bereikt de legendarische, met talloze Emmy Awards bekroonde producer Dick Wolf een historische mijlpaal: Law & Order: Special Victims Unit is officieel de langstlopende, gescripte live-action tv-reeks aller tijden. Al meer dan 20 jaar lang houden de toprechercheurs van de Special Victims Unit hun wereldwijde kijkpubliek in de ban met hun onderzoek van gevallen van seksueel en familiaal geweld, zaken die vaak gebaseerd zijn op spraakmakende waargebeurde feiten.

Law & Order: seizoen 21

Commissaris Olivia Benson (Mariska Hargitay), nu officieel het langstlopende vrouwelijke personage in een primetime live actionserie, staat aan het hoofd van een eliteteam van rechercheurs, dat bestaat uit Sgt. Odafin “Fin” Tutuola (Ice T), Det. Amanda Rollins (Kelli Giddish), Assistent OvJ Dominick “Sonny” Carisi (Peter Scanavino) en nieuwkomer Jamie Gray Hyder als Agente Katriona “Kat” Azar Tamin. Meer dan ooit houdt de grensverleggende tv-reeks haar kijkers op het puntje van hun stoel, zonder daarbij aan relevantie en diepgang te moeten inboeten.

Lange adem

Law & Order: Special Victims Unit is een fictieve serie, die al 21 seizoenen meedraait, maar die de verhalen vaak uit de actualiteiten haalt om ze om te vormen tot een spannend mysterie. Verschillende taboes en mishandelingen komen op die manier aan bod, van racisme tot homofoob gedrag. Zaken waar niemand graag over spreekt, maar die helaas – zelfs na 21 jaar – nog altijd actueel zijn en blijven. De kracht van de serie zit hem in die herkenbare verhalen die we in de media onder ogen krijgen, maar ook van de menselijke aspecten die in de serie ruimschoots naar voren worden geschoven.

Schaamte voorbij

Een krachtig instrument om aan te tonen dat je als slachtoffer van seksueel geweld niet in een hoekje moet blijven zitten (of je misschien zelfs wel tot aanstichter moet bombarderen) is deze serie absoluut. Telkens weer wordt een zaak opgelost en een dader opgepakt omdat het slachtoffer besluit dat het genoeg is geweest. Soms zijn er zelfs meerdere slachtoffers die hun mond opentrekken, waardoor een zaak alleen maar sterker wordt.

Hoaxes en aandacht

In Law&Order: SVU seizoen 21 is er echter ook aandacht voor de moderne media en de manier waarop die bespeeld kan worden. Misbruik van het systeem kan leiden tot aandacht. Soms gewenst, maar zoals hier blijkt wordt het genadeloos tegen de onterechte aanklager gericht. Fake news, hoaxes en onterechte ophef komt in deze serie aan bod, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Empire-acteur en -zanger Jussie Smollett.

Bekijk hieronder de trailer van Law & Order SVU seizoen 21


Ga direct naar Law & Order: SVU seizoen 21 op BOL.com.

Recensie over Law & Order: SVU seizoen 21

Hoe lang deze Amerikaanse dramaserie ook actief is, hij is nog altijd relevant. De kracht zit hem in de mix tussen choqueren, taboes doorbreken en het gevoel van rechtvaardigheid. Dankzij de lange adem van de serie komen er heel wat grote namen voorbij tijdens de serie. Hij steekt nog altijd geweldig imposant in elkaar en houdt je van het begin tot het einde aan de buis gekluisterd. De afleveringen zijn afzonderlijke verhalen an sich, maar er is een duidelijke rode draad aanwezig. Zoals het hoort bij dit soort series.

Score: 8


Informatie

Titel: Law & Order: SVU seizoen 21
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 800 minuten
Genre: drama.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.