logo-liggend-wit-donkerblauw

Last van wespen? Dit is de ultieme milieuvriendelijke oplossing!


Niemand houdt van wespen, maar sommige mensen worden helemaal panisch als ze de gestreepte prikkers voorbij zien vliegen. En dat terwijl ze eigenlijk alleen maar op zoek zijn naar een lekker hapje… willen we dat allemaal niet? Toch hebben we ze liever niet bij ons eten en drinken in de buurt. Logisch, want een steek doet ongelofelijk pijn en kan levensgevaarlijke situaties opleveren. Maar wat doe je tegen wespen? Uitvinder Lex Burki ontdekte hét middel tegen wespen. En het is nog milieuvriendelijk ook!

wesp verjagen met water

Wespen zijn net mannen

Eigenlijk is het zo dat wespen eigenlijk maar watjes zijn. Ze vinden een heleboel dingen niet leuk en fijn. Zo steken mensen droge koffie in brand, omdat de rook de wespen op een afstand houdt. Een praktische oplossing, maar zelf zit je ook in de rook… en dat is minder fijn. Maar er is meer waar wespen een hekel aan hebben. Gaat het regenen, dan vluchten ze naar hun thuishonk. Klinkt bekend, mannen? En nee, we zijn niet van suiker, maar lopen liever niet het risico om te ontdekken dat het wel zo is! Maar goed. Wespen houden dus niet van regen. Jammer genoeg is het knap lastig om een regendans uit te voeren als je wespen ziet. Dat kan makkelijker.

Sprayen maar

Dat klinkt toch niet milieuvriendelijk, wespen sprayen? Nou ja – het licht eraan waarmee je dat doet. Lex Burki ontdekte namelijk dat je met een eenvoudige aerosole spray een heel fijne nevelwolk maakt, waar wespen meteen van op de vlucht slaan. Ze gaan in één rechte lijn naar hun nest, om daar de bui af te wachten! Op de website wexit.bz kun je zo’n spray bestellen met bronwater, maar als je haast hebt, kun je ook naar een kapperszaak om een verstuiver op de kop te tikken. Deze werkt met een eenvoudig pompsysteem en zorgt ook voor een fijne nevelspray. Even sprayen op de wesp en hij neemt meteen de vleugels!

Op zoek naar coole gadgets?

Tips om wespen te verjagen?

  • Maak of koop een wespenval. Zelf maken? Snijd een frisdrankfles onder de hals af en zet hem op zijn kop in de fles. Een stukje tape eromheen, zoetigheid erin en je bent klaar!
  • Rook maken. Dat kan met kolen (op met die barbecue!) maar je kunt ook droge koffie in brand steken. Komen die koffiepucks meteen van pas. Wierook schijnt ook prima te helpen en ruikt een stuk fijner.
  • Kruidnagel, sinaasappel, citroen, ui en azijn zijn geuren die wespen niet fijn vinden. Steek dus wat kruidnagel in een sinaasappel, leg een ui in een schaaltje citroen of zet een citrusboompje of citroenmelisse op je terras om de wespen op een afstandje te houden.
  • Wil je wespen fysiek te lijf gaan? Met een badmintonracket hoef je niet te dichtbij te komen.
  • Je kunt ze ook besprayen met haarlak, waardoor de vleugels aan elkaar blijven kleven. Niet echt diervriendelijk, maar het schijnt te werken.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.