logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Last van ongedierte thuis, hier zijn enkele tips!


Niemand zit te wachten op ongedierte in huis. Het zijn niet alleen vervelende beestjes, maar ze kunnen ook ziektes overbrengen en schade aanrichten aan je huis. Gelukkig zijn er verschillende manieren om ongedierte te voorkomen en te bestrijden. In dit artikel delen we enkele handige tips.

Houd je huis schoon

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om ongedierte te voorkomen, is ervoor zorgen dat je huis schoon is. Ongedierte, zoals muizen en kakkerlakken, zijn dol op vuil en voedselresten. Zorg er daarom voor dat je regelmatig stofzuigt en dweilt en de keuken schoonhoudt. Afval moet je goed afsluiten en regelmatig weggooien. Vergeet ook niet om restjes eten op te bergen in afsluitbare containers.

Dicht kieren en gaten

Ongedierte kan via kieren en gaten je huis binnenkomen. Het is daarom belangrijk om deze goed dicht te maken. Controleer regelmatig of er geen kieren of gaten zijn in muren, deuren, ramen, plafonds en vloeren. Als je er een vindt, dicht deze dan zo snel mogelijk met behulp van kit, purschuim, gaas of andere geschikte materialen. Op deze manier voorkom je dat ongewenste bezoekers je huis binnendringen en zorg je voor een comfortabele en veilige leefomgeving.

Gebruik insectenwerende middelen

Je kunt verschillende insectenwerende middelen gebruiken om ongedierte te voorkomen. Denk hierbij aan muggenspray, vliegenmeppers en horren voor de ramen. Ook kun je gebruik maken van lokdoosjes voor muizen en vallen voor kakkerlakken en ander ongedierte. Er zijn ook natuurlijke middelen die je kunt gebruiken, zoals lavendelolie en azijn.

Maak gebruik van natuurlijke vijanden

Sommige ongedierte kun je bestrijden door gebruik te maken van natuurlijke vijanden. Zo zijn er verschillende planten die insecten aantrekken die op hun beurt weer andere insecten eten. Denk hierbij aan de lavendelplant, die bijen en vlinders aantrekt, maar ook spinnen en lieveheersbeestjes. Ook kun je nestkastjes ophangen voor vogels, die graag insecten eten.

Schakel professionele hulp in

Als je last hebt van een hardnekkig ongedierte, zoals bedwantsen of ratten, dan is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Een professioneel iemand die gespecialiseerd is in ongediertebestrijding kan je helpen om het ongedierte op een veilige en effectieve manier te bestrijden. Het is belangrijk om te kiezen voor een erkende en betrouwbare ongediertebestrijder. Vraag daarom altijd naar referenties en de benodigde vergunningen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.