logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Last van ongedierte? Dit kun je doen!


Iedereen kan op den duur last krijgen van ongedierte in of rondom huis. Dit is natuurlijk erg vervelend. Het kan hierbij gaan om insecten, zoals mieren of kakkerlakken, maar ook om knaagdieren zoals ratten of muizen. Deze beestjes wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer weg hebben. Gelukkig is er erg veel wat je kunt doen om ongedierte te bestrijden. In dit artikelen geven we wat tips, zodat jouw huis snel weer verlost is van deze ongewenste gasten. 

Waar komt ongedierte vandaan?

Ongedierte kan uit verschillende bronnen komen, afhankelijk van het type ongedierte en de omgeving waarin het voorkomt. Van nature komt ongedierte voor in de buitenomgeving, bijvoorbeeld in het gras, de bomen of de grond. Deze diertjes zijn altijd op zoek naar voedsel en beschutting en zo kan het zijn dat ze bij jou thuis uitkomen. Losliggend voedsel en vuilnis is een goede plek waar ze hun eten kunnen vinden. Heb je dit dus veel in of rondom je huis liggen, dan is de kans groot dat je ongewenste gasten krijgt. Daarnaast zijn huisdieren ook een grote aantrekkingsbron voor ongedierte. Vlooien en teken nestelen zich hier gemakkelijk in de haren van jouw huisdier. 

Ongedierte bestrijden

Wanneer je last hebt van ongedierte, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te bestrijden. Zo voorkom je dat ze zich gaan voortplanten en vermenigvuldigen. De meeste diertjes kunnen die namelijk erg snel, waardoor de bestrijding ervan steeds moeilijker wordt. Voor ongediertebestrijding kun je professionele hulp inschakelen. Zij kunnen de leefomstandigheden en voedingsbronnen van ongedierte identificeren en zo bepalen hoe ze het beste kunnen worden bestreden. Het is belangrijk om te onthouden dat ongedierte zich in elke omgeving kunnen nestelen, of het nu gaat om een ​​thuis, een kantoor of een fabriek.

Wanneer je nog niet heel veel last hebt van ongedierte, kun je ook eerst proberen ze zelf te bestrijden. De producten van Wezan kunnen je daarbij helpen. Hiervoor kun je verschillende methodes toepassen, namelijk chemische behandelingen, fysische methoden en biologische bestrijding. Chemische behandelingen maken gebruik van pesticiden en insecticiden om ongedierte te doden. Fysische methoden gebruiken vallen en lokazen om ongedierte te vangen en te doden. Biologische bestrijding maken gebruik van natuurlijke roofdieren en parasieten om ongedierte te bestrijden. Deze methode is minder gebruikelijk en kun je beter niet zelf uitvoeren.

Ongedierte voorkomen in de toekomst

Voorkomen is beter dan genezen. Wanneer je het ongedierte eindelijk bestreden hebt, is het dus belangrijk om ervoor te zorgen dat ze ook echt wegblijven. Dit kun je doet door je huis goed schoon te houden en vuilnis regelmatig weg te gooien. Voedselresten en water zijn grote aantrekkingskrachten voor ongedierte, dus je doet er goed aan dit zoveel mogelijk te voorkomen. Daarnaast helpt het ook om openingen in muren en deuren af te dichten om zo te voorkomen dat ongedierte binnendringt. 

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.