logo-liggend-wit-donkerblauw

Game review: The Last Kids On Earth and the Staff of Doom


The Last kid on Earth

The Last Kids On Earth and the Staff of Doom videogame verscheen op 4 juni 2021. Deze actiegame brengt het zombiegenre naar een kindvriendelijke omgeving. De action game is gebaseerd op The New York Times ‘Best-Selling Books’ en Emmy Award-winnende Netflix-serie ‘The Last Kids On Earth’, die ook verwerkt is naar de boekenserie De Laatste Helden op Aarde.

Het avontuur

In The Last Kids on Earth and the Staff of Doom kun jij je verdiepen in een nieuw verhaal waarin onze vier jonge helden de stad Wakefield moeten verkennen en het moeten opnemen tegen hordes zombies. Kruip dus in de huid van de legendarische helden uit de reeks: Jack, Quint, June en Dirk, en ga in deze platform beat ‘m up op zoek naar de ontbrekende stukken van de krachtige Staff of Doom, voordat de kwaadaardige Koningin Malondre, Koningin van de Slime Monsters, die demoon Rezzoch oproept.

Verhaaltrailer van The Last Kids On Earth and the Staff of Doom

Boekenreeks

De laatste helden op aarde

De gloednieuwe game is gebaseerd op de boekenreeks The Last Kids on Earth van Penguin Random House, waarvan meer dan vijf miljoen gedrukte exemplaren zijn verkocht over de hele wereld. Daarnaast werd de serie genoemd in tal van bestverkochte boekenlijsten, waaronder die van The New York Times, USA Today en The Wall Street Journal. Ook werd er een nieuwe Last Kids-boek, genaamd “Thrilling Tales from the Treehouse”, gepubliceerd op 6 april 2021. Het boek vertelt zes gloednieuwe kortverhalen van Max Brallier met full-colour kunst door Anoosha Syed, Xavier Bonet, Lorena Alvarez, Jay Cooper, Christopher Mitten en The Last Kids on Earth-tekenaar Douglas Holgate.

Lees onze boek recensie: De laatste helden op aarde.

Lees onze boek recensie: De Laatste Helden op Aarde: Zombiehorde.

Max Brallier, auteur van de bestverkochte boekenseries en Netflix Series Creator: “We begonnen met boeken, gingen toen interactief op Netflix, en nu hebben fans van The Last Kids on Earth de macht in handen om het lot van Jack, Quint, June en Dirk volledig te beheersen, terwijl ze het opnemen tegen de grootste vijanden ooit in hun strijd om de wereld te redden. De wereld van The Last Kids on Earth blijft maar groeien en ik kan niet wachten om te zien hoe lezers, kijkers en gamers over de hele wereld reageren op het volgende spannende hoofdstuk in de reis van deze geliefde personages.”

Netflix-serie

Naast de bestverkochte boeken, ging in 2019 een geanimeerde Last Kids Netflix-serie in première met een special van 66 minuten die een Emmy Award won voor ‘Best Special Class Animation Program’. Het werd gevolgd door twee extra seizoenen in 2020, en een speciale interactieve aflevering getiteld ‘Happy Apocalypse to You’ is te streamen vanaf 6 april 2021. Om de interactieve aflevering te produceren, maakte Atomic Cartoons gebruik van interactieve Netflix-technologie die van kijkers vereist dat ze keuzes maken met hun afstandsbediening om het verhaal vooruit te helpen.

De animatieserie bevat de stemmen van Mark Hamill, Rosario Dawson, Catherine O’Hara, Keith David, Bruce Campbell, Garland Whitt, Montse Hernandez en Charles Demers, naast Nick Wolfhard die het hoofdpersonage Jack Sullivan vertolkt. Wolfhard, Hernandez, Whitt en Demers zullen ook hun personages spelen in de aankomende videogame.

De game: vol in actie!

De game The Last Kids On Earth and the Staff of Doom is een klassieke beat ‘em up. Dat houdt in dat jij rondloopt met je wapen en het jouw tegenstanders zo moeilijk mogelijk maakt. Zombies verschijnen te pas en te onpas. Ze moeten verslagen worden, waarbij ieder van de vier karakters dat op zijn eigen manier doet. Jack en Dirk gebruiken een knuppel of een hockeystick, Quint en June schieten. Daarbij heb je de keuze tussen een snelle, lichte aanval en een zware aanval. Je kunt zelfs gooien met items, waarbij dat voor ieder personage weer een andere uitwerking heeft. Het wordt pas echt gaaf als je met meerderen achter het beeldscherp kruipt. Je kunt het namelijk met vier tegelijk spelen op dezelfde console! Zo kun je de krachten en mogelijkheden bundelen van de verschillende personages.

Upgraden

Een groot deel van de omgeving is te slopen. Daarmee verdien je geld en onderdelen, waarmee je jouw wapens en harnas kunt upgraden. Naarmate je meer ervaring opdoet, wordt je personage overigens ook sterker en krijg je meer leven ter beschikking, wat altijd prettig is. Door het spel heen vind je ook nieuwe voorwerpen en blauwdrukken, waarmee je in jouw basisstation, een speelplaats in het stadje, voorwerpen kunt laten bouwen door je alienvrienden. Zo wordt je alsmaar sterker en kun je niet alleen je eigen wapens en uitrusting, maar ook je boomhut versterken in je strijd tegen de bad guys.


Ga direct naar The Last Kids On Earth and the Staff of Doom op BOL.com.

Recensie over The Last Kids On Earth and the Staff of Doom

The Last Kids On Earth and the Staff of Doom is een heerlijke game, waar je heel wat uurtjes in kwijt kunt. Laten we eerlijk zijn – ik kan geen genoeg krijgen van het killen van zombies. Jij wel? Het is een kindvriendelijke vechtgame. Ja, hij bevat geweld, maar dan wel van het cartoonsoort, met heel wat grappen (in het Engels) op de achtergrond. Die zijn niet heel divers, waardoor dat misschien nog wel het saaiste element is. Het upgraden en verzamelen van nieuwe equipment is een leuke bezigheid. Wij maakten graag een uitstapje om een nieuwe kist te veroveren vol onderdelen en misschien wel een nieuw bouwplan.

Score: 8


Info

The Last Kids On Earth and the Staff of Doom
Uitgever: Outright Games
Getest op: PS4
Genre: actie
Prijs: 39.95 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] The Last Kids on Earth and the Staff of Doom (cloud, console en pc) – 10 februari […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.