logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed Review: Recoil maakt buitenspelen leuker: high tech lasergamen in je eigen buurt of bos

Goliath komt net op tijd voor de zomervakantie met een geweldig nieuw spel: hiermee waan je jezelf een soldaat in iedere willekeurige omgeving, of dat nu een bos is, of een woonwijk. Maak je klaar voor een potje real-life Fortnite! Met Recoil worden vast alle gamers naar buiten gelokt – tenminste… dat hoop Goliath. Je kunt met dit spel tot en met 16 spelers tegelijk spelen in verschillende missies. Daarbij zorgt een basisstation voor een virtuele wereld, waar je je in kunt bewegen. Maak met je smartphone verbinding met dit basisstation, koppel je smartphone aan een geweer en doe de oordopjes in. Dan ben je helemaal klaar voor de strijd! Geen idee wat je jezelf moet voorstellen bij het horen van de naam ‘Recoil’? Bekijk dan onderstaande trailer voor een ideale introductie!

goliath recoil shooter

Starten met spelen kan heel snel en eenvoudig: Recoil is te spelen met verschillende wapens (voorzien van force feedback) en accessoires, maar beginnen doe je met de starterset waar de WiFi-Hub bij zit en 2 RK-45 Spitfires. Een mooi formaat handgeweer, waar je alvast mee vooruit kunt. Let wel: iedere speler heeft een eigen wapen nodig, maar je gebruikt slechts 1 basisstation voor jullie virtuele oorlogsgebied. Verder heeft iedere speler een smartphone nodig, die zowel beschikt over wifi, gps als bluetooth. Een data-abonnement is niet nodig, je download de app en maakt verder verbinding met het basisstation. 

Speelgoed en spellen koop je bij:

Communicatie

De Recoil-app speelt een heel belangrijke rol in het spel. Met die app weet je namelijk waar je tegenstanders zich bevinden, zie je waar je jouw wapen kunt herladen en kun je communiceren met je teamgenoten. Daarvoor dient de GPS en de WIFI. Alle communicatie met je pistool gaat via bluetooth. Zo zie je op je telefoon bijvoorbeeld hoe vaak je geraakt bent, maar ook hoe veel munitie je nog ter beschikking hebt. En natuurlijk hoor je de missie via je oortjes op koptelefoon, die je via een 3,5mm stekker in het pistool steekt. Meer informatie over hoe je een game kan starten en hoe Recoil precies werkt, kan je bekijken in onderstaande video:

Het spectaculaire Recoil is nu beschikbaar en kent de volgende richtprijzen: •    Starter Set: € 149,99 •    Rogue Rifle: € 79,99 •    Spitfire Pistol: € 59,99 •    Frag Grenade: € 22,99


Recensie over Recoil lasergun

Moderne technieken combineren met beproefde concepten lijkt niet altijd een goed plan, maar in dit geval slaat het in als een bom. De smartphone maakt een super stoer second screen, terwijl je met de koptelefoon goede geluidssignalen ontvangt. Let wel goed op je omgeving, in een woonwijk kan het gevaarlijk zijn om zo maar rond te rennen! De geweren hebben een prettig gewicht en een stoere terugslag. Dankzij de kleuren zien mensen ook meteen dat het niet echt is – pluspunt in deze tijd! Het Wifisignaal van de basis werkt goed, hoewel het bereik niet helemaal 75 meter is in een normale woonwijk heb je toch een flink speelveld. Zet hem echter neer in een bos en je kunt helemaal los gaan!

Score: 7


Informatie

Recoil laserguns, Goliath games
Meer weten?
Prijs: 22.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.