logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: De laatste helden op aarde 4: Het Kosmische Kwaad

Deel 4 van 4 van onze artikelen over Laatste helden op aarde
De laatste helden op aarde en het kosmische kwaad boekbespreking

Max Brallier verrast ons weer met een nieuw avontuur over De Laatste Helden op Aarde (hoewel… als je de serie goed gelezen hebt, moeten er nog ergens anders mensen leven). Maar voor nu gaan ze er nog niet naar op zoek. Het is namelijk winter! Het hele stadje licht onder een dik pak sneeuw en de bevriende monsters hebben het niet op dat witte, natte spul. Dan blijkt er nog een groter gevaar op de loer te liggen dan alleen maar winterse neerslag…

Bekijk hier de complete serie van de Laatste helden op aarde!

Het Kosmische Kwaad

Onze vier helden blijken namelijk niet eens de enige mensen te zijn in het stadje Wakefield! Er is nog iemand aanwezig, die alles behalve vrolijke plannen heeft met de wereld. Hun nieuwe aartsvijand, Evie, wil één van de grootste Kosmische Kwade krachten oproepen. Ze heeft in de bibliotheek van Wakefield de nodige informatie gevonden over de aliens en zelfs een manier gevonden om een portaal te openen, waardoor de demonische Ghast naar aarde kan komen om alles en iedereen te overheersen. Ghast heeft zelfs de gave om zombies aan te sturen. Dat zou me een heftige vijand worden! Voordat Evie Ghast kan oproepen, moet ze eerst een aantal voorbereidingen treffen. Daarmee hebben Jack en onze vrienden nog net even de tijd om een stokje te steken voor dit snode plan. Maar de tijd tikt door… en Jack is nogal snel afgeleid zeg maar.

Popcultuur

Opvallend is dat De Laatste Helden op aarde: Het Kosmische Kwaad is wel dat er behoorlijk gesteund wordt op de popcultuur, maar dan ook weer net niet. Het is bijzonder om te zien hoe bepaalde franchises wel worden gebruikt, maar niet met naam en toenaam worden benoemd. Ik snap het wel, maar ik denk ook dat dit probleem makkelijk verholpen zou kunnen worden door iets minder actief te neuzen in dergelijke koppelingen. Het zit namelijk zo dat Evie steenrijke ouders had en een verwoed verzamelaar blijkt van alles wat met films en games te maken had. En dat brengt onze vrienden op meer dan genoeg ideeën om hun outfit een upgrade te geven (in hoeverre dat die kunststof speeltjes genoeg bescherming bieden, natuurlijk).


Ga direct naar De Laatste Helden op Aarde en het Kosmische Kwaad op BOL.com.

Recensie over De Laatste Helden op Aarde en het Kosmische Kwaad

Het Kosmische Kwaad neemt je mee naar een hectische strijd tegen de klok. Op verschillende fronten is het haasten geblazen, want er gebeurt nog al wat in dit hectische boek. De buitenaardse monstervrienden worden makkelijk buitenspel gezet door ze te laten mokken in de sneeuw, terwijl Kerstmis het verhaal een unieke en misschien nog wel vervreemdendere sfeer geeft. Dat alles maakt het verhaal heel divers en afwisselend, maar niet minder leuk. Aan de andere kant: hoeveel monsters kan een mens hebben? Er gaat wat ons betreft nog altijd niets boven het eerste deel, hoe tof de vervolgboeken ook zijn.

Score: 8


Informatie

Titel: De Laatste Helden op Aarde en het Kosmische Kwaad
Auteur:
Illustrator: Douglas Holgate
Uitgever: Condor uitgevers
Aantal pagina’s: 264
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789464530193
Prijs: 15.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Blader door de serie << Boek recensie: De laatste helden op aarde 3: de Nachtmerriekoning

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.