logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Laat je tegenstanders stof happen in DiRT Rally voor de XBOX One of PS4


DiRT_RALLY XBONE rgb pack 3D_PEGI

Codemasters is een echt label dat zich bezighoudt met racegames. Al in de vroege jaren van gameconsoles maken ze al (F1) racegames, waarbij ze levensechte simulaties combineren met arcade-elementen. Naast de formule-1-racewagens maakt Codemasters sinds een aantal jaren ook heel stoere rally-racegames onder de naam DiRT Rally. Vanaf vandaag is er een nieuwe versie beschikbaar, speciaal voor Xbox One, PS4 en PC.

Greece_Alpine_1_A

Dankzij de nieuwe technieken en rekenkracht is DiRT Rally de meest authentieke rallygame tot nu toe te noemen, met levensecht vormgegeven voertuigen vanaf de jaren 60 tot hedendaagse voertuigen (ha! eindelijk in een jaren-60 Mini Cooper het veld in!). Het spel bestaat overigens niet alleen uit racen in coole auto’s. Je moet bijvoorbeeld races winnen om geld te verdienen. Met dat geld kun je weer nieuwe bolides kopen, maar ook een technisch team samenstellen die met jouw voertuig aan de slag gaan om er alles uit te halen wat er in zit. Dat klinkt wat technisch, maar is het juist niet. Waarom zou jij als coureur moeten bezighouden met aandrijving, bougies, bandenspanning en meer dan dat soort dingen? Huur een professional in, die past alles voor je aan. In een mooi overzichtje zie je de sterke en zwakke punten van iedere pro. Zo bepaal je of je meer aandacht wil voor de wegligging, de acceleratie, en nog veel meer aspecten.

RX_Clio_Hell_01_A

Het gaat uiteindelijk echt om het racen. Dat doe je in levensecht vormgegeven landschappen. Ons eerste ritje door de Griekse bergen zorgde bijna voor een flinke hartverzakking. Met barsten in het raam van mijn rode Mini Cooper racete ik langs ravijnen, sprong over heuvels, schampte langs bergwanden… DiRT Rally is niet voor mensen met een zwak gestel, dat is duidelijk. Ondertussen trilde de controller in mijn handen, reagerend op alle onregelmatigheden op het wegdek en mijn onwennige stuurkunsten. Het racen zelf kun je overigens nog moeilijker en makkelijker maken, door onder andere brake assist in te schakelen, de wegcontrole makkelijker te maken en automatisch te schakelen. Zo wordt het iets gemakkelijker op de weg te blijven, want een crash zal je zeker kostbare seconden op je eindtijd opleveren. En dat wil je zeker niet, ongeacht of je nu racet in de standaard leagues of meedoet aan online events! Want er is maar één ding dat telt: de eindtijd. En of je die nu haalt in een mini of in een state-of-the-art racemonster, ach – dat is eigenlijk maar bijzaak. Luister tijdens het racen in ieder geval goed naar je bijrijder en volg zijn aanwijzingen op, dan weet je wat er komen gaat en heb je minder kans op botsingen en crashes.

RX_Mini_Lydden_3

DiRT Rally laat gamers deelnemen aan exclusieve, officieel gelicenseerde FIA World Rallycross multiplayer races, waarin tot acht spelers bumper-aan-bumper strijden in enkele van ‘s werelds snelste off-road wagens voor een adembenemende ervaring. DiRT Rally’s online events zijn eenmalige mogelijkheden voor spelers om zich te testen tegen de beste coureurs in de wereld, zowel voor de roem als voor in-game geld. In de Daily Events moeten spelers een door het DiRT-team geselecteerde stage voltooien – wie faalt krijgt geen herkansing. Ondertussen kunnen spelers in de Weekly Events proberen alle stages op één rallylocatie te voltooien, terwijl de Monthly Events een marathonachtige beproeving van uithoudingsvermogen en vaardigheden bieden – alleen voor de dapperste coureurs. Spelers kunnen ook hun voordeel doen met DiRT Rally’s league-systeem om met vrienden en rivalen te strijden. Gamers kunnen op dirtgame.com hun eigen leagues creëren of zich aansluiten bij de duizenden leagues die al zijn opgezet door de bruisende DiRT community. League events zijn volledig aanpasbaar en spelers kunnen lid worden van zoveel leagues als ze maar willen. Zo biedt DiRT Rally altijd weer een verse uitdaging.

De DiRT Rally Legend Edition is nu beschikbaar voor pre-orders. Deze in beperkte oplage verkrijgbare versie bevat de volledige documentaire getiteld Colin McRae: Rally Legend. Deze film vertelt de complete geschiedenis van de rallyheld die de inspiratiebron was voor de DiRT-serie, van zijn begindagen tot zijn dominantie in de rallywereld en zijn betrokkenheid bij de beroemde Codemasters games. Ook inbegrepen in de Legend Edition is het Fully Loaded MINI Pack, dat meteen aan het begin van het spel toegang biedt tot de volledig opgewaardeerde Mini Cooper S, met exclusieve bestikkering en een unieke teammonteur met perks.

DiRT Rally, Xbox One
Codemasters. Leeftijd: vanaf 12 jaar.

Games koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.