Laat het voorjaar beginnen met LEGO DUPLO Mijn eerste boerderij en tractor

lego duplo boerderij

Contact met de natuur is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van peuters. Het begin van de lente is dan ook het ideale moment om buiten op avontuur te gaan. Neem je kleintjes mee op ontdekkingstocht door de wondere wereld van het boerenleven!

De LEGO DUPLO set is ideaal om spelenderwijs het boerderijleven te leren kennen. LEGO DUPLO ‘Mijn eerste boerderij’ leert kleuters op een speelse manier alles over een doorsnee dag op de boerderij, over dieren, hun geluiden en over wat dieren kunnen produceren. De gekleurde LEGO DUPLO stenen zijn ontwikkeld om de kleinste handjes op een veilige manier bouwvaardigheden aan te leren.

Samen met je peuter kun je je creativiteit de vrije loop laten gaan en allerlei verhalen bedenken. Leer hen hoe de koeien gemolken worden, wanneer de kippen hun eitjes leggen en waarvoor de wol van het schaap gebruikt wordt.

De adviesprijs voor de LEGO DUPLO “Mijn eerste boerderij” is 19,99 euro.

Speelgoed koop je bij:

Samen spelen en leren

Door samen verhalen te bedenken die zich afspelen op de boerderij, wordt de band tussen ouders en kind op een speelse, interactieve manier versterkt. Samen spelen verbeterd de sociale vaardigheden van peuters. Bovendien maken de kindjes kennis met het leven in de wereld van dieren en de natuur, wat erg belangrijk is voor hun verdere ontwikkeling op latere leeftijd.

Je kunt natuurlijk ook samen naar een kinderboerderij en vervolgens je bezoekje naspelen met de LEGO DUPLO speelset. Zo heeft je kleine zich al kunnen inleven in het boederderijleven en kan hij of zij alle avonturen opnieuw beleven met de boerderijfiguurtjes in de speelset.

LEGO DUPLO “Mijn eerste tractor”

Op de boerderij is een tractor natuurlijk onmisbaar! Bouw de tractor met de stevige, kleurrijke blokken en vul hem met de fruitelementen. Laat je kind kennis maken met kleuren en fruitsoorten via speciaal bedrukte stenen. Met LEGO DUPLO ‘Mijn eerste tractor’ kan je peuter het leven en het werk van de boer en de boerin uitgebreid ontdekken.

De adviesprijs voor de LEGO DUPLO “Mijn eerste tractor” is 14,99 euro.

SO MANY WAYS TO PLAY: ENKELE TIPS!Wist je dat, wanneer kinderen over dieren leren, ze niet alleen hun geheugen trainen en hun taalkennis aanscherpen, maar ze ook leren tellen, kleuren herkennen en hun ruimtelijke oriëntering vergroten?

Kinderen zijn vaak gefascineerd door alle soorten dieren. Ze vinden het leuk om ze te aaien, te voeden en tegen hen te praten. Zo oefenen ze hun emotionele vaardigheden, en proberen ze uit hoe ze anderen kunnen leren begrijpen en op de gevoelens van anderen kunnen reageren.

Bouw de diertjes uit de “Mijn eerste boerderij” speelset, en speel een leuk rollenspel samen. Waarom geen feest organiseren voor alle dieren? Knuffeldieren zijn natuurlijk ook welkom, zo wordt het een echt feest! Oudere kindjes kunnen proberen om iets moeilijkere dieren zelf te bouwen, zoals een krokodil of een paard.

Je kunt de verschillende geluiden die dieren maken, aanleren aan je kindje. Bij elk nieuw geluidje leert je peuter of kleuter zo de naam van een nieuw dier beter onthouden.

Kijk voor meer tips op: www.somanywaystoplay.nl

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.