logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Alles over de film Kwestie van Geduld

In het RTL4 programma Het Perfecte Plaatje was eerder al te zien hoe Georgina Verbaan een poster maakte voor de film ‘Kwestie van geduld’ met Barbara Sloesen, Manuel Broekman en Frans Dam in de hoofdrollen. Nu is het nog enkel ‘een kwestie van geduld’ tot de film in de bioscopen te zien zal zijn. Dat is namelijk vanaf 20 oktober 2022.

Bekijk de trailer van Kwestie van Geduld

Over Kwestie Van Geduld

Chef-kok Monica heeft een dikke punt gezet achter haar jeugd in het Limburgse dorp Noorbeek. Ze heeft alle banden met de provincie verbroken, zelfs haar naam veranderd en maakt nu furore met haar gerechten in een populaire hotspot in Amsterdam. Als ze samen met haar vriend een nieuw restaurant wil openen op een droomplek, moet ze noodgedwongen terug naar haar roots om de laatste banden door te snijden. In het Limburgse dorp staat ze al snel oog in oog met haar jeugdliefde. Er blijkt door de jaren heen veel veranderd, maar nog heel veel meer vertrouwd te zijn dan ze had verwacht. Monica moet opnieuw kiezen: ligt haar toekomst wel echt in de grote stad?

Cast

De cast van Kwestie Van Geduld wordt gevormd door onderstaande acteurs.Barbara Sloesen heeft opnieuw een film-hoofdrol te pakken. Na Onze Jongens, Zwaar Verliefd! 1 en 2 en Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn scoort ze in de romantische feelgoodfilm Kwestie van geduld haar vijfde grote filmrol. Naast hoofdrolspeelster Barbara Sloesen is Manuel Broekman te zien als haar vriend Bastiaan. De andere mannelijke hoofdrol is voor nieuwkomer Frans Dam. Hij was tot nu toe vooral actief in Amerika waar hij acteerde in off Broadway theaterproducties en te zien was in commercials en campagnes van o.a. Hugo Boss, Diesel en Mercedes-Benz.

Ook de alom bekende hit ‘Limburg’ (‘t is een kwestie van geduld) van de Limburgse band Rowwen Hèze zal in de film een belangrijke rol spelen. “Dat nummer mag in een film die draait om Limburg natuurlijk niet ontbreken”, aldus zanger Jack Poels.

 • Barbara Sloesen
 • Frans Dam
 • Genelva Krind
 • Manuel Broekman
 • Juliette van Ardenne
 • Bianca Krijgsman
 • Melissa Drost
 • Huub Smit
 • Florence Vos Weeda
 • Peggy Vrijens
 • Nabil Aoulad Ayad

Rowwen Hèze en Roxeanne Hazes zingen titelsong Kwestie van Geduld

Een bijzondere muzikale samenwerking tussen Rowwen Hèze en Roxeanne Hazes! Ter ere van de gelijknamige film die binnenkort in de bioscoop verschijnt, zag onlangs Kwestie van Geduld het levenslicht; een nieuw nummer met een nieuwe tekst en nieuwe sound geinspireerd op Rowwen Hèze’s grote hit Limburg. Het nummer Kwestie van Geduld, waarvoor schrijver en zanger Jack Poels zich baseerde op het verhaal van de film – is nu te beluisteren via alle kanalen, waaronder Spotify, Apple Music en YouTube.

In tegenstelling tot wat velen denken, bracht Rowwen Hèze nooit eerder een nummer uit met de titel Kwestie van Geduld. De grote hit van Rowwen Hèze uit 1996 heet namelijk Limburg. Dat nummer schreef zanger Jack Poels destijds met als moraal dat je trots mag zijn op je provinciale roots. Precies het thema van de romantische feelgoodfilm Kwestie van Geduld waarin de hoofdrolspeelster moet kiezen tussen haar wortels in Limburg en haar opgebouwde leven in Amsterdam.

Filmdistributeur Dutch FilmWorks wilde de twee werelden (Limburg versus Amsterdam en meer nog provincie versus grote stad) graag laten samenkomen in een titelsong; ter ere van de film, de provincie Limburg en het alom bekende nummer van Rowwen Hèze. In samenspraak met de Limburgse band ontstond het idee voor een muzikale samenwerking en in Roxeanne Hazes werd daarvoor de perfecte partner gevonden. Niet alleen komen Limburg en Amsterdam nu letterlijk samen, ook muzikaal was er een enorme klik tussen de artiesten die eerder nog niet samenwerkten

Nadat ik al eens op hun eigen festival mocht spelen, vond ik het een grote eer dat Rowwen Hèze mij vroeg voor dit bijzondere duet. Het resultaat is nog mooier en warmer geworden dan ik had durven denken.

Roxeanne Hazes

De muziek en de mens, de stad en de provincie vonden elkaar toen Kwestie van Geduld voor het eerst door de speakers klonk. ‘Er hangt hier een hele grote glimlach in de studioruimte’ klonk het vanachter het glas nadat de eerste woorden waren gezongen.

Jack Poels

Over de makers

Kwestie Van Geduld wordt geproduceerd door Tom de Mol Productions en Interstellar Pictures. De film wordt geregisseerd door Ruud Schuurman (o.a. Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn) en het script is van Edward Stelder (o.a. Soof de serie, Zwarte Tulp). Dutch FilmWorks is verantwoordelijk voor de distributie.

Interstellar Pictures en Tom de Mol Productions produceren samen al jaren vele succesvolle speelfilms. De romantische komedie Zwaar Verliefd! trok in 2018 ruim 240.000 bioscoopbezoekers en het vervolg Zwaar Verliefd!2 volgt in 2021. De verfilming van Daphne Deckers’ bestseller Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn werd in 2020 door meer dan 250.000 bezoekers bezocht in de bioscoop. Ze wisten zich in 2017 als co-executive producer te verbinden aan de Amerikaanse productie The Hitman’s Bodyguard, die deels in Nederland werd opgenomen.

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.