Kwekkeboom brengt nieuw leven in het diepvriesvak van de supermarkt met een hoogwaardig en uitgebreid assortiment, perfect voor elke thuisborrel. De Oven & Airfryer tak van dit oer-Hollandse merk heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan het verbeteren van recepten en het ontwikkelen van een plantaardige innovatie. Vanaf nu zijn de allereerste Oesterzwam Bitterballen beschikbaar (net op tijd voor Nationale Bitterballendag op 27 maart) en vanaf week 15 zijn ook de vernieuwde rund- en kalfsvlees bitterballen en -croquetten verkrijgbaar. Bovendien hebben alle verpakkingen een elegant nieuw design gekregen. De nieuwe en verbeterde bitterballen en croquetten zijn herkenbaar aan hun heerlijk krokante korst en de meest smaakvolle ragout. Is het al tijd voor een borrel?
Kwekkeboom Rundvlees Bitterbal als winnaar in smaaktest
Naast de ontwikkeling van de Oesterzwam Bitterbal heeft Kwekkeboom breed geïnnoveerd binnen het bestaande assortiment. Thomas van Hemert, CEO van NewForrest Fingerfood, waar Kwekkeboom onder valt sinds mei vorig jaar, legt uit: “We hebben maandenlang onze eigen proefkeuken benut en elk ingrediënt grondig geanalyseerd. We zochten naar de beste ingrediënten voor onze salpicon (de basis van de ragout) en experimenteerden met verschillende kruiden om onze bitterballen en croquetten hun unieke smaak te geven. Dit in combinatie met een perfect krokante korst maakt voor ons de ultieme smaakbeleving.” Kort gezegd, zijn de geliefde bitterballen en croquetten geperfectioneerd. En een bijzondere toevoeging: de vernieuwde Kwekkeboom Rundvlees Bitterballen kwamen als beste uit de smaaktest tegenover alle concurrenten.
Umami smaakexplosie
Een nieuwe ster op de borrelplank is geboren: de Oesterzwam Bitterbal. Bij de ontwikkeling ervan werd er gestreefd naar perfectie, wat resulteerde in een uitgebreide periode van testen, proeven en perfectioneren. Het resultaat mag er zijn: de Oesterzwam Bitterbal is samengesteld met een mix van circulair geproduceerde oesterzwam (onder andere van Beefy Green), shiitake, bundelzwam en eekhoorntjesbrood, gecombineerd met sjalotjes, tijm en een hint van zwarte knoflook. Dit resulteert in een verrukkelijk smaakvolle ragout. De volledig plantaardige bitterbal heeft bovendien dezelfde krokante korst als de andere Kwekkeboom-bitterballen en -croquetten. Een hap leidt tot een smaakexplosie van umami.
Familie Kwekkeboom enthousiast
Met hun assortiment van luxe borrelhapjes voor in de oven en airfryer wil Kwekkeboom een breed en verrassend scala aan smaken aanbieden. Thomas van Hemert zegt hierover: “Een goede bitterbal hoort bij een borrel; het is een deel van onze gedeelde identiteit. We zijn ontzettend trots op de kwaliteit van onze bitterballen en croquetten. We hebben ze laten proeven door de familie Kwekkeboom, en ook zij zijn enorm enthousiast. Veel mensen kunnen niet geloven dat zulke krokante en smaakvolle hapjes eenvoudig thuis kunnen worden bereid in de oven of airfryer.”
Aansprekende look & feel
Deze lanceringen komen samen met een herontwerp van alle verpakkingen van Kwekkeboom, die nu een verfijnde upgrade van uitstraling hebben gekregen. De stazakken zijn nu voorzien van een premium donkerpaarse kleur met een subtiel motief, waarbij de hapjes zelf de hoofdrol spelen. Een andere belangrijke verbetering is de leesbaarheid van de smaakaanduiding op de verpakkingen, waardoor consumenten hun favoriete product gemakkelijk kunnen vinden in het diepvriesvak.
Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt