logo-liggend-wit-donkerblauw

Kunstenaar Pablo Lücker transformeert Samsung Bespoke-koelkast tot designstuk


Kunstenaar Pablo Lücker heeft in samenwerking met Samsung een one of a kind ontwerp gemaakt voor de Bespoke-koelkast. Met zijn kenmerkende visuele stijl toverde hij de koelkast om tot een kunstwerk. Bespoke is modulair en kan gepersonaliseerd worden naar eigen smaak en stijl. Daarmee is de koelkast niet langer louter een functioneel apparaat, maar een ware blikvanger in het interieur.

4U8A5711 2keyvisual

Pablo Lücker: “Een koelkast gebruik je dagelijks meerdere keren. Het apparaat heeft een centrale plek in de keuken. Voor mij als artiest is het dé ideale plek voor een kunstwerk.” De kunstenaar voorzag de Bespoke koelkast in de kleur Cotta Beige van zijn signature stijl: een optimistisch en modern lijnenspel. “Door alledaagse voorwerpen van mijn kunst te voorzien geef ik ze een nieuwe waarde.”

Perfecte match met de stijl van je keuken

De modulaire Bespoke-koelkast vormt een volledig nieuwe categorie huishoudelijke apparaten met focus op design. Door het creatieve gebruik van materialen en kleuren kun je je persoonlijke stempel op de stijl van de keuken drukken. Bespoke is in Nederland beschikbaar in vijf kleuren, variërend van Clean Black tot zachte pastelkleuren, en meerdere afwerkingen. Kenmerkend zijn een grote capaciteit, gebruiksgemak en krachtige koelprestaties. Bespoke is verkrijgbaar als 1-deurs model (koelkast en vriezer), terwijl de koelvriescombinaties met vriesvak onder in de afmetingen 1,85 en 2 meter verschijnen.

“Het ontwerp van Pablo Lücker sluit naadloos aan bij de filosofie van Bespoke,” zegt Maxime Parein, Head of Marketing Huishoudelijke Apparaten van Samsung Benelux. “Met onze te customizen apparaten en oplossingen bieden we mensen de mogelijkheid om apparaten te transformeren tot objecten die je wilt laten zien. Met Bespoke haal je op een nieuwe manier een kunstwerk in huis.”

Verkrijgbaarheid

De Bespoke-koelkasten zijn in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs vanaf € 849,-. Lückers Bespoke is niet te koop, maar laat de potentie zien van Bespoke. Met de ontwerptool op de website van Samsung ontdek je alle kleuren, materialen en stijlen en kun je een ontwerp samenstellen dat past bij je interieur.

Over Pablo Lücker

Pablo Lücker (Roermond, 1985) is een autonome hedendaagse kunstenaar die bekend staat om zijn iconische visuele handschrift. Hij maakt schilderijen, sculpturen en prints. Zijn kunst kan ervaren worden als het visuele verhaal over kinderdromen, huidige ambities en toekomstige aspiraties. Hij is in 2008 afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven, gespecialiseerd in brand building en art direction. Lücker woont en werkt in Amsterdam, maar werkt vaak aan internationale projecten, zowel privé als commercieel. Hij werkte eerder samen met onder andere Porsche, Uber, W Hotels en Adidas.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.