logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Kunst met katten, Ruth Brown

kunst is een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Dat klinkt heel erg zwaar en groots, maar de meeste dingen om ons heen zijn geïnspireerd door de kunstenaars van weleer. Sommige mensen zeggen zelfs dat nieuwe producten ontworpen zijn door echte kunstenaars: sommige vormgevers kunnen een nieuw concept ontwikkeling dat zo mooi is, dat het bijna jammer is om het te gebruiken. Hoewel kunst zo’n belangrijke rol speelt, en je er urenlang over kunt discussiëren, is het ook zo dat je het niet al te serieus moet nemen. Dat maakt kunst geweldige objecten mee te spelen en te experimenteren. Ruth Brown, schrijfster van het boek Kunst met katten, is het zo te zien helemaal met mij eens. Zij heeft 13 beroemde kunstwerken voorzien van een achtig allure.

Rondleiding door het museum

Kunst met katten vertelt het verhaal van Tom, die met zijn oma naar het museum gaat. Via een zijkamertje om tijd in heel bijzondere tentoonstelling terecht, waar beroemde kunstwerken tot leven komen. De katten op de schilderijen leiden namelijk een eigen leventje. Ze komen graag voor Tom uit hun schilderijen gekropen om hem te begeleiden tijdens zijn museumbezoek.

Kat-astrofisch of kattige biografie?

de meningen over deze nieuwe tekeningen zullen ongetwijfeld verdeeld zijn. Sommige mensen zullen het niet kunnen dat je zo vrij omgaat met het werk van beroemde kunstenaars. De meeste mensen zullen het natuurlijk zien als waarvoor het bedoeld is: een eerbetoon aan de kunstenaars: een kattige biografie. Ieder schilderij, waarop kunstige wijze een kat is verwerkt, wordt namelijk vergezeld van een korte karakterschets van de betreffende kunstenaar. De kat heeft dezelfde naam als de voornaam van de kunstenaar, zodat er misschien ook een belletje gaat rinkelen. Achter in het boek vind je echter een overzicht van de 13 schilderijen met bijbehorende kunstenaar.

Ga direct naar Kunst met katten op BOL.com.


Recensie over Kunst met katten

Ben jij een kunstliefhebber? Dan zul je absoluut genieten van dit mooie prentenboek. Nu klinkt het woord prentenboek alsof het enkel voor heel jonge kinderen geschikt is, maar dat is zeker niet zo. Dankzij de bekende schilderijen die als basis gebruikt zijn, is het boek geschikt voor jong en oud. de tekeningen in het boek verwijzen naar bekende schilderijen, waarop een heel leuke en creatieve manier zijn verwerkt. Als je goed kijkt, zie je dat alle katten wel iets van de betreffende kunstenaar weg hebben, maar vaak ook zijn ze simpelweg getekend in de stijl waarin de kunstenaar werkte. Zo heeft Frida een gigantische wenkbrauw en Vincent een hapje uit zijn oor, maar is René gehuld in een wolkenkleed en ziet Jackson er maar chaotisch uit… Een geweldig kunstboek voor jong en oud, met veel knipogen naar bekende werken.

Score: 8


Informatie

Kunst met katten,
Illustrator: Ruth Brown
Uitgever: Vier Windstreken, 32 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789051167559. Prijs: 14.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.