logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Kung Fu Panda 4 op blu-ray


Na drie levensgevaarlijke avonturen waarin hij de grootste schurken ter wereld verslaat met zijn ongekende moed en waanzinnige vechtkunsten, wacht Po, de Drakenkrijger een nieuwe roeping. Dit keer iets veel rustigers, hij is verkozen tot spiritueel leider van de Vredesvallei.

Spiritueel stuntelaar

Dat brengt wel wat problemen met zich mee. Ten eerste weet Po net zo veel over spiritueel leiderschap als over diëten. En ten tweede moet hij heel snel een nieuwe Drakenkrijger vinden en trainen voor hij zijn nieuwe positie kan innemen. Om het nog erger te maken, duikt er ook nog een kwaadaardige, machtige superschurk op, namelijk de Kameleon, een kleine hagedis die de vorm van elk wezen kan aannemen, groot of klein. En die Kameleon heeft haar kleine kraaloogjes laten vallen op Po’s Staf der Wijsheid, waarmee ze alle grote schurken die Po naar het geestenrijk heeft gestuurd terug zou kunnen halen.

Bekijk de trailer van Kung Fu Panda 4

Staf der Wijsheid

Po moet dus hulp zien te vinden en die vindt hij (soort van) in de vorm van de sluwe, scherpzinnige dief Zhen. Zhen is een steppevos die Po nogal tegen zijn vacht instrijkt, maar die onmisbare talenten blijkt te hebben. Om de Vredesvallei te beschermen en uit de reptielenklauwen van de Kameleon te houden, moet dit komische, vreemde duo samenwerken. Gaandeweg ontdekt Po dat helden op de meest onwaarschijnlijke plekken opduiken.

Veel verhaallijnen

Dat is inderdaad een boel bij elkaar – en Kung Fu Panda 4 heeft het soms ook lastig om alles in evenwicht te houden. Zeker wanneer de twee vaders van Po op pad gaan om hem te zoeken. Lief bedoeld en genoeg voer voor grappige momenten, maar het is ook weer een afleiding van het hoofdverhaal. Bovendien zorgt die diversiteit ook voor een versnippering van de aandacht en de snelheid van het verhaal.

Nederlandse stemmen van Kung Fu Panda 4

 • Po – Martijn Fischer (Jack Black)
 • Monkey – Jackie Chan
 • Kungfumeester Shifu – Rik Felderhof (Dustin Hoffman)
 • Po’s adoptievader Mr. Ping – James Hong (Everything everywhere all at once)
 • Po’s biologische vader Li – Bryan Cranston
 • Kameleon – Lucretia van der Vloot (Viola Davis)
 • De sluwe steppevos Zhen – Linda Wagenmakers (Awkwafina)
 • Tai Lung, Shify’s voormalige leerling en aartsvijand – Ian McShane
 • Han, leider van het rovershol – Kwok One (Ke Huy Quan (Everything Everywhere all at once))
 • Oma Zwijn – Patty Brard (Lori Tan Chinn)
 • Vis – Phi Nguyen
 • Beer – Murth Mossel

Hier stellen de Nederlandse stemacteurs van Kung Fu Panda 4 zich voor

Ga direct naar Kung Fu Panda 4 op BOL.com.

Productie

KUNG FU PANDA 4 wordt geregisseerd door Mike Mitchell (DreamWorks Animations Trolls, Shrek Forever After) en geproduceerd door Rebecca Huntley (DreamWorks Animations The Bad Guys). De co-regisseur van de film is Stephanie Ma Stine (She-Ra and the Princesses of Power). In 2008 werd Kung Fu Panda, het voor een Academy Award® genomineerde eerste deel, DreamWorks Animations best verdienende originele animatiefilm. Dit was het begin van een franchise die wereldwijd al meer dan 1,8 miljard dollar heeft opgebracht aan bioscoopbezoeken.


Ga direct naar Kung Fu Panda 4 op BOL.com.

Recensie over Kung Fu Panda 4

Kung Fu Panda 4 is hilarisch, hectisch en soms zelfs een tikje hysterisch. Het is veel van alles – maar bovenal grappig, met wat enge momenten wanneer de Kameleon van gedaante wisselt. Als je kijkt naar de hele franchise, mist het hier aan de diepgang van kung fu: het idee van innerlijke vrede is niets meer dan een gimmick. De eerdere films gaven je soms een rustmomentje en te genieten van de kleuren en texturen van gevarieerde en gedetailleerde animaties, vaak in de vorm van flashbacks. Dat gaf de films een onderscheidend tintje. Kung Fu Panda 4 is daarentegen chaotisch en druk, maar nog altijd grappig en leuk.

Score: 7


Informatie

Titel: Kung Fu Panda 4
Uitgever: Universal pictures
Tijdsduur: 93 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.