logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Kung Fu Panda 3 gaat op zoek naar zijn innerlijke meester


kung fu panda 3

Een van ’s werelds grappigste – en tegelijk gevaarlijkste – panda’s, Po, gaat weer op een nieuw avontuur in Kung Fu Panda 3. In deze film heeft hij een bijzonder krachtige tegenstander, en moet hij al zijn panda-zijn gebruiken om een knallend statement te maken. De film Kung Fu Panda 3 begint echter op een heel bijzonder manier.

Vader en zoon

Want je weet natuurlijk wel dat Po is opgevoed door een gans, die er een klein noodle-restaurant op nahoudt. Je weet ook dat Po wel een beetje twijfelt of deze gans wel zijn echte vader is. Ze verschillen namelijk wel een beetje, qua uiterlijk dan. Die twijfel verdwijnt op slag als ineens Po’s echte vader op de stoep staat. Een gezellige Panda, net als hij! Po verlaat het dorp en gaat samen met zijn vader terug naar de verborgen pandavallei, waar Po zijn hele familie zal ontdekken. Maar dat doet hij natuurlijk niet alleen, zijn ganzenvader reist natuurlijk met hen mee. Die kan Po niet zo maar achterlaten!

Groot gevaar

In het dorp speelt echter nog iets. Er is namelijk een kwaadaardige tegenstander opgestaan uit het geestenrijk. Een machtige tegenstander, Kai, die alle energie (chi) van de grootste kung-fu meesters heeft geabsorbeerd en kan gebruiken als een soort Jaden Krijgers: een soort zombies, die hij alles kan laten doen wat hij wil! En je begrijpt: die grote kung-fu meesters zijn niet zomaar te verslaan! De Fantastische Vijf hebben het er dan ook knap moeilijk mee, het lukt ze niet om de Jaden Krijgers te verslaan.

Geheime magie

Er is echter een ding dat Po en zijn familie kan doen. De panda’s hebben namelijk ooit een grote gave gehad: de gave van Chi. Pure energie die ze kunnen gebruiken om goede dingen te bereiken. Maar helaas weet geen een panda daar meer iets van… het wordt dus een lastige klus om te klaren! Ondanks al die ellende maken de panda’s niet zo heel erg druk, en leren ze Po alles over het panda-zijn. Over het buik-schuiven van heuvels af tot het eten van enorme hoeveelheden voedsel: panda’s hebben blijkbaar nog niet zo’n slecht leven!

Humor

Net als de eerdere Kung Fu Panda-films staat ook dit derde deel bol van de humor. Hoewel: voor Po’s adoptievader is het natuurlijk lang niet zo leuk als voor Po zelf, voor wie nu een hele wereld opengaat. Sommige stukjes duren ook een tikje lang – langer in ieder geval dan had gehoeven, hoewel mijn zoons daar weer heel anders over denken. Die lagen soms dubbel over de gekke capriolen en scherpe grappen, die volop aanwezig zijn. Vooral wanneer Po zijn familie probeert op te leiden tot kung-fu meesters is echt hilarisch!

Informatie

Kung Fu Panda 3, 20th Century Fox
Tijdsduur: 95 minuten, Avonturenfilm.
Leeftijd: vanaf 6 jaar.
Verkrijgbaar op: DVD, Blu-ray

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.