logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Krypton, seizoen 2


Hoewel Marvel zich vooral lijkt de storten op films (met een paar spin-offs die uitgewerkt zijn als serie), heeft DC juist een uitgebreid scala aan series waarin superhelden hun talenten inzetten voor het goede… of iets wat daarvoor moet doorgaan. Denk aan The Flash en Arrow zijn, Titans of Krypton, waarvan we hier het tweede seizoen bespreken.

De wereld van Superman

Als het op Krypton aankomt, denk ik natuurlijk meteen aan Superman en Supergirl. Waar we in het eerste seizoen kennismaakten met Seg-El en Brainiac, de almachtige Zod en de bizarre politieke spelletjes die gespeeld worden, was het soms lastig om de rode draad vast te houden. Ik beloof je dat dit tweede seizoen minder langdradig zal zijn. Het is een serie die meer actie bevat dan het eerste seizoen, waardoor ze meer vaart hebben. Let wel: hoewel de hele serie zich afspeelt op Krypton, is er geen teken van Kal-El! Daar hoef je dus niet op te hopen. Wel is het een te gekke prequel van de planeet Krypton. Wil je dus meer weten over de neergang van de planeet, dan is dit jouw serie.

Politieke spelletjes

Een groot deel van de eer voor de spanning in de serie gaat naar generaal Zod. Er zijn genoeg politieke spelletjes (zelfs in The Man Of Steel draait het vooral om politiek en invloed), maar dit seizoen gaat het om een heel ander niveau. Zod is namelijk eigenlijk een heel menslievend persoon. Hij houd van Krypton en diens inwoners… maar dan op zijn eigen manier. Een beetje een vreemde manier, die recht voor zijn raap is en behoorlijk duidelijk laat merken dat zijn manier dé manier is. Daarbij zijn er nog wat draadjes uit het eerste seizoen die rechtgezet moet worden. Zo ontsnapt Seg-El uit de Phantom Zone voordat hij herenigd wordt met Adam Strange. Dat maakt de weg vrij voor een paar spectaculaire wendingen in het verhaal.

Lobo

Een nieuw element in de serie is Lobo. Een creatief personage, dat je zou kunnen vergelijken als een combinatie tussen Jack Sparrow en Deadpool, maar dan wel met een uniek sausje er overheen. Het zorgt voor een lichte noot in het verhaal, de nodige actie en wat humor.

Ga direct naar Krypton, seizoen 2 op BOL.com.


Recensie over Krypton, seizoen 2

Krypton, seizoen 2 is echt de moeite waard. Het is zelfs de moeite waard om ook het eerste seizoen uit de zitten, mocht je dat nog niet gedaan hebben. Er zit heel wat meer actie in de serie, maar de voorkennis uit Krypton S1 is zeker welkom. Zo leer je de onderlinge verbanden beter kennen.

Score: 8


Informatie

Titel: Krypton, seizoen 2
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 418 minuten
Genre: superhelden.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.