logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Krypto: De Duistere Diepte, Hans Jorgen Sandnes

Krypto De Duistere Diepte Hans Jorgen Sandnes

Krypto is een mysterieus en magisch boek over een jong weesmeisje, Orelia, die bij een nieuw pleeggezin wordt geplaatst. Haar nieuwe pleegouders wonen in een fraai huis aan zee, in het minuscule kustdorpje Salvik. Het zijn echte buitenmensen die houden van avontuur, klimmen… en de zee. Net als Orelia trouwens. Zij is helemaal in de ban van cryptozoölogie: het zoeken naar mysterieuze dieren. En dan met name in zee, dat is haar grote passie. In het mysterieuze huis van de familie Birk is ze dan ook helemaal in haar element.

Nieuwe vrienden

In het dorpje Salvik wonen natuurlijk nog wel meer mensen. Zo is er de grote, norse man Bern, die zijn netten maar wat graag uitwerpt. Haar nieuwe stiefzus Sinne, die alles ‘maf’ vind en de aardige assistent van het nabijgelegen aquariummuseum, met zijn kekke onderzeeboot. Er spelen echter een paar dingen in het dorp. Niet lang geleden is er namelijk een jongen verdwenen. Hij dook vanaf een rots in de zee… en is vanaf dat moment niet meer gezien. Niemand heeft nog een teken van leven vernomen. De onderzeeboot van het aquarium wordt ingezet bij de zoektocht, maar ook dat levert niets op… behalve een mysterieus signaal, dat plots verdween. Zaak voor Orelia en haar nieuwe vriend Bern (die ook op zoek is naar zeemonsters) om daar in te duiken. Letterlijk en figuurlijk!

Stripverhaal

Dit alles wordt letterlijk aan je gepresenteerd in een super spannend boek: een graphic novel, zoals dat heet. Een stripboek, voor de meesten. Maar vergis je niet: dit is niet zo maar een stripboek zoals je die kent van Suske en Wiske of Guus Flater. Dit is er eentje die je in één ruk uitleest, die je meeneemt naar de diepste diepten van de zee en die je doet smachten naar het volgende deel. De vormgeving, spannende illustraties, grapjes en gezichtsuitdrukkingen passen perfect in elkaar. Iedere pagina lijkt wel een cliffhanger, die je meeneemt naar de volgende. En de volgende… en de volgende!

Bekijk hier het (Engelstalige) interview met de schrijver, Hans Jørgen Sandnes


Ga direct naar Krypto: De Duistere diepte op BOL.com.

Recensie over Krypto: De Duistere diepte

Krypto is het eerste deel van een spannende serie over mysterieuze wezens die in onze wereld leven. In De Duistere Diepte ga je daarmee naar zee, naar het Noorse kustplaatsje Salvik. Daar beleef je spannende avonturen en leer je iedereen goed kennen. Maar pas op: niet iedereen is wij hij lijkt – niet alles is zoals het er in het eerste opzicht uitziet. Daar zullen we ongetwijfeld in het tweede boek nog meer van zien en ontdekken. De tekeningen zijn strak en spannend, als een goede manga. De uitgesproken personages laten zien hoe hun karakter is. De grappen staan in de tekst, maar vind je regelmatig ook terug in de illustraties. Houd je ogen dus goed open… en speur naar die mysterieuze wezens!

Score: 8


Informatie

Titel: Krypto: De Duistere diepte
Auteur:
Uitgever: De vier Windstreken
Aantal pagina’s: 160
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 7 jaar
ISBN: 9789051168389
Prijs: 14.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.