logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Krypto 2: De Orkaan

Na Krypto weten we dat zeemonsters bestaan. Sterker nog: ze zijn ontdekt en stiekem best schattig om te zien. In het tweede deel van Krypto, De orkaan, leren we dat ons zeemonster een kleintje heeft om te beschermen. En een zeemonstertje dat heel erg gewild is in het plaatselijke aquarium… zoals je zult begrijpen.

Kleine Krako

Grote Krako en kleine Krako genieten de bescherming van de jonge Orelia en haar vissersvriend Bern. Toch lukt het ze niet om te voorkomen dat kleine Krako wordt ontvoerd en in het aquarium wordt tentoongesteld. Als er een grote orkaan op komst is en alle inwoners van Saltvik te horen krijgen om binnen te blijven, zien Orelia en Bern kans om hun slag te staan en in te breken in het aquarium. Maar of dat wel zo’n goed idee is? Zeker niet als er een reuzenkraak gespot is in het water!

Graphic novel

Het stoere aan Krypto is wel dat het een graphic novel is zoals ze ooit bedoeld zijn. De coole graphics spatten van het papier af: de manga-stijl past prima bij de monsters en zeewezens, zo kan er makkelijk gewisseld worden van een stoere en dramatische stijl naar de schattige zeemonsters. In tegenstelling tot veel ‘graphic novels’ is dit echt een stripboek me teen langlopend verhaal, fraai uitgevoerd in een hardcover.


Ga direct naar Krypto 2: De Orkaan op BOL.com.

Recensie over Krypto 2: De Orkaan

Krypto 2: De Orkaan is een spannend verhaal, dat heel goed aansluit op het vorige deel. Het is mooi om te zien hoe het kleine en grote Krako is vergaan. De toevoeging van een enorme octopus is een geweldige toevoeging. De reddingspoging van Orelia is goed uitgewerkt en best wel geloofwaardig (nou ja – afgezien van de zeemonsters 😉 ). De tekenstijl is goed uitgewerkt en spreekt zeker aan.

Score: 8


Informatie

Titel: Krypto 2: De Orkaan
Auteur:
Illustrator: Hans Jørgen Sandnes
Uitgever: De Vier Windstreken
Aantal pagina’s: 128
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789051168853
Prijs: 14.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.