logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Kruimeltje en de strijd om de goudmijn

In het boek ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ heeft Kruimeltje een nieuw avontuur gevonden. Dat is namelijk samenwonen met zijn ouders. Voorheen zwierf hij rond in Rotterdam, bij een oude vriend van zijn vader. Maar nu hij zijn moeder en vader terug heeft gevonden, zijn ze weer een compleet gezin. Kruimels vader was een goudzoeker, en een succesvolle ook! Hij heeft een stuk grond met veel opbrengst. Dat is de reden dat ze in een grote villa aan de rand van de stad wonen. Maar Kruimeltje mist de stad toch meer dan hij had gedacht. Hij wil terug, dus rent weg van huis. Maar dan wordt hij meegenomen door een stel onbekenden.

Gekidnapt

Kruimeltje werd hardhandig samen met Anna een truck ingetrokken. De boeven hadden het gemunt op alleen Kruimel, maar Anna was bij hem, dus ze moesten haar wel meenemen. Na een tijd stoppen ze. Anna wordt uit de vrachtwagen gehaald en moet werken in een weeshuis. Kruimeltje vindt het niet eerlijk dat ze hierin wordt betrokken, en probeert uit alle macht haar uit de handen te houden van de weeshuisouders. Tevergeefs, want hij wordt terug de vrachtwagen in gegooid. Hij hoort de motor opnieuw starten.

Ontsnapping

Als de truck eenmaal op plaats van bestemming is aangekomen, heeft Kruimel wel een idee waarom dit is gebeurt. Misschien willen de boeven hem ruilen voor de grondakte van zijn vaders goudmijn. De schurken! Maar dan gaat de klep open. De twee kidnappers halen hem uit de wagen en boeien hem aan een paal. Even later komt de grote baas binnen. Het is Lefty. Kruimeltje herkent hem uit de verhalen van zijn vader. Het is zijn aardsrivaal en het gaat hem vooral om het geld. Maar als de boeven weg zijn, probeert Kruimeltje te ontsnappen. Zou het hem lukken te vluchten en de goudmijn van zijn vader te redden?

Ga direct naar Kruimeltje en de strijd om de goudmijn op BOL.com.


Recensie over Kruimeltje en de strijd om de goudmijn

Wat een leuk boek! Het is een spannend verhaal met veel spectaculaire gebeurtenissen. Dit boek is verfilmd, en er staan foto’s van die film in dit boek zodat je weet hoe iedereen eruit ziet. Dan geeft het een mooi beeld in je hoofd hoe het moet zijn gebeurd. Er staan dus geen illustraties in dit boek, maar dat is ook zeker niet nodig. Iets meer foto’s was leuk geweest, maar ik heb er echt van genoten om in dit boek te lezen!

Score: 8.5


Informatie

Kruimeltje en de strijd om de goudmijn,
Illustrator: nvt
Uitgever: Kluitman, 160 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789020622508. Prijs: 14.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.