logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Kronieken van de Zeven Eilanden 5: Zilverbloed, Mariëtte Aerts

Al vanaf De Kronieken van de Zeven Eilanden: De Heersers van Kir heeft Mariëtte Aerts me in haar macht: ik wilde alleen maar weten hoe het zou vergaan met Raben en Calli, de hoofdpersonen uit deze fantastische en epische reis. Inmiddels zijn we aangekomen bij het vijfde en laatste deel, Zilverbloed. Zoals je weet hebben onze helden al een flinke reis achter de boeg, waarbij ze heel af en toe soms zelfs een stukje afzonderlijk van elkaar hebben doorgebracht. Zo hebben ze de oude magie ontdekt, geleerd wat drakenstenen kunnen doen en zelfs ontdekt dat Calli als Elementaliste niet de enige is, dat er in het Oosten meer Stormbrekers zijn dan ze ooit hadden kunnen denken. Daar hebben ze een tweetal nieuwe vrienden gemaakt, die maar wat graag met hen terugreisde naar De Zeven Eilanden. Zo wordt ons bonte gezelschap steeds bonter, met een Dwinger en een oersterke Roodhuid aan hun zijde.

Ontsnapte geleerde

In het vierde boek introduceerde Mariëtte ons een nieuwe dimensie in het verhaal. Letterlijk en figuurlijk. Daar introduceerde ze de Orbis, een magische bol waar de Geleerden zich hadden teruggetrokken: ontzettend sterke magiërs die een beetje verveeld raakte op onze wereld en een eigen wereld wilde hebben om in te experimenteren. Eeuwen verstreken en de mensen vergaten dat deze Geleerden ooit hadden bestaan – en waar hun krachten vandaan kwamen. En zo komt het dat de heersers Igra, Zaul en Malazor losraakten van respectievelijk de Dwingers, de vogelheksen en de Windzangers. Maar aan al het rustige komt een eind: de Geleerden zijn uit hun bol gekomen. Igra wil iedereen aan haar voeten als heerseres over de wereld!

Bondjes sluiten

Gelukkig voor de inwoners van de Zeven Eilanden weten Raben en Calli hier van en kunnen ze de heersers hierover inlichten… ware het niet dat het koningshuis flink overhoop ligt. Momenteel is er geen koning in het land, aangezien Glendahl is afgetreden en Arden nog niet aan de macht mag, omdat hij te jong is. Helaas voor iedereen weten de Geleerden goed wat ze doen en kunnen ze in het hof komen door het lichaam over te nemen van een hooggeplaatst persoon… met alle gevolgen van dien. De nodige politieke spelletjes worden gespeeld om alle gevaren buitenspel te zetten. Raben wordt zelfs ingehuurd door de Vogelheksen om magische Artefacten te lezen, zodat zij zich kunnen wapenen tegen de machtige Geleerden. En zo ontdekken de verschillende partijen dat ze moeten samenwerken om hun gezamenlijke vijand het hoofd te bieden. Maar of iedereen zich daar toe kan zetten?

Ga direct naar De Kronieken van de Zeven Eilanden 5: Zilverbloed op BOL.com.


Recensie over De Kronieken van de Zeven Eilanden 5: Zilverbloed

CooleSuggesties topper

In dit slotstuk komen alle verschillende clans nog een keertje terug en bij elkaar en worden er slinkse plannetjes gesmeed. Tot het laatste hoofdstuk blijft het spannend hoe de inwoners van de Zeven Eilanden tegenstand kunnen bieden tegen de Geleerden. Langzaam maar zeker vallen er puzzelstukjes op hun plek, de spanning wordt ook in dit boek goed opgebouwd – zelfs in vergelijking met de eerdere delen. Het enige puntje blijft: hoe zit het nu met Calli en Raben? Zijn ze nu echt een setje… of niet? Het slot van De Kronieken van de Zeven Eilanden zet een goede punt achter een lang en spannend avontuur.

Score: 9


Informatie

De Kronieken van de Zeven Eilanden 5: Zilverbloed,
Illustrator: nvt
Uitgever: de Vier Windstreken, 436 pagina’s, paperback.
Vanaf: 14 jaar. ISBN: 9789051167580. Prijs: 20.44 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.