logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Kronieken van de Zeven Eilanden 4: Stormbrekers

De kronieken van de Zeven Eilanden maken in het vierde boek, Stormbrekers, een heel bijzondere wending. Raben en Calli zijn namelijk met een roeibootje over de Vale Oceaan gevaren om aan te komen in een heel nieuwe wereld, waar ze een nieuwe kant van de wereld ontdekken. Een wereld die ze bij hen niet kennen, maar ze leren ook mensen kennen die geen idee hebben van hoe het er bij de Zeven Eilanden aan toe gingen!

Stormzingers

De grootste verandering is echter wel dat het nieuwe land doorspekt is met Stormzingers, zoals ze daar genoemd worden, volop aanwezig zijn. Sterker nog, het lijkt alsof de hele economie rond de stormzingers draait. Hele Families zweven in vliegende schepen over het land om overal goed weer te brengen. Een mooie bries, wat wind om planten te laten ontkiemen, ga zo maar door. Ook Raben en Calli sluiten zich aan bij een Familie en zweven zo met een aantal andere hulpjes rond. Zo leren ze onder andere de Roodhuid Eldith kennen, maar ook de goedaardige Dwinger Rossni, die eerst door Raben en Calli met argwanen wordt aangekeken.

De oorsprong van magie

Langzaam maar zeker leren Raben en Calli in de Kronieken van de Zeven Eilanden 4: Stormbrekers meer over de oorsprong van magie kennen. Zo leren ze de sage van Zaul, Malazor en Igra, die aan de basis van de magie zouden liggen en een deel van hun kracht hebben doorgegeven aan hun eigen volgelingen. Hoewel die volgelingen nog steeds beschikken over de magie, zouden de drie magiërs zich hebben opgesloten in de Orbis, hoewel niemand weet of die wel bestaat. Wat is waarheid, en wat is fictie? En hoe komt het dat er soms rare stemmen komen via een ketting? Zijn die echt van die drie tovenaars? Of zijn er andere krachten aan het werk?

Haat en nijd

Het is ook duidelijk dat er tussen de drie groepen volgelingen elkaar niet kunnen luchten of zien. Er zijn felle strijden geweest, met de nodige slachtoffers tussen alle groepen. De Dwingers, Stormzingers en Vogelheksen staan tegenover elkaar, maar er zijn ook nog een paar nieuwe groeperingen, zoals de Lezers (waar Raben toe behoort) en de Elben, die in de bossen leven en machten kunnen overnemen. Ook dat is een heel gevaarlijke groep!


Recensie over De Kronieken van de zeven eilanden 4: Stormbrekers

Dit vierde deel van de Kronieken van de Zeven Eilanden is een echt verdiepingsboek over de oorsprong van de Magie en de Stormzingers. Ook komt hier de strijd tussen de Stormzingers en de Vogelheksen naar voren, met alle gevolgen vandien. Calli en Raben maken natuurlijk weer een paar spannende avonturen, mede door de Familie veroorzaakt, de aanwezige slavernij en het spanningsveld tussen de verschillende bevolkingsgroepen. Kritiekpunt is de plotse sprong naar de andere kant van de Vale Oceaan, je krijgt nog maar mondjesmaat informatie binnen over het leven op Kirinos. Dat wordt dus weer even inlezen in deel 5! Maar dat de spanning snel stijgt mag duidelijk zijn. Op naar een episch slotstuk!

Score: 8


Ga direct naar De kronieken van de Zeven Eilanden 4: Stormbrekers op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

De kronieken van de Zeven Eilanden 4: Stormbrekers,
Illustrator: nvt
Uitgever: De Vier Windstreken, 365 pagina’s, paperback.
Vanaf: 15 jaar. ISBN: 9789051166330. Prijs: 17.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.