logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Kronieken van de Zeven Eilanden 2: de Oude Magie, Mariette Aerts

De kronieken van de Zeven Eilanden - De Oude MagieDe ontdekkingstocht van de jonge Raben en zijn piratenvriendinnetje (nee, nog niet echt helemaal vriendinnetje, hoewel dat bij piraten misschien wat anders loopt dan normaal 😉  ) in de magische wereld van de Zeven Eilanden gaat verder in dit tweede deel van De Kronieken van de Zeven Eilanden, met als ondertitel Oude Magie. In het eerste deel van deze reeks heb je al wat kunnen snuffelen aan de wereld. Zo weet je dat de meeste mensen normaal zijn, maar dat er ook mensen zijn met speciale gaven. Doordat de Heerser van het huis Kir, die heerst over onder andere Kirinos, veel magische mensen heeft opgepakt en aan het werk heeft gezet voor zijn eigen gewin.

Magie is geheim

Dat heeft er voor gezorgd dat iedereen met een magische gave probeert om die zo geheim mogelijk te houden. Zo ook Raben, die een Lezer is. Hij bezit de gave om de geschiedenis van voorwerpen te lezen. Hij ziet letterlijk wat er met het voorwerp is gebeurd. Hij kreeg in zijn dorp les van Meester Hobbe, een oude Lezer die schuil gaat achter zijn antiekwinkel. Ook Calli, het vriendinnetje van Raben heeft een gave. Zij is Elementaliste, een Stormzinger. Ze kan het weer beheersen met haar stem. Handig, voor een piratenschip! In Oude Magie gaat het echter om heel andere zaken. De machtsstrijd om de heerschappij barst namelijk los, wanneer Zaghramongul uit een ver eiland hun opmars maken. Zij kunnen mensen hun wil opleggen en ze dingen laten doen die ze helemaal niet willen. Een geduchte tegenstander, waar de Heerser alles op in wil zetten. Tot groot genoegen van de monnik Himmondar, die daarmee een vrijbriefje heeft om op de burcht van de Heerser te rommelen met Oude Magie, die krachtiger is dan ooit gedacht.

Halfmensen en vogelheksen

Een groot deel van dit deel draait dan ook om de Vogelheksen – er gaan veel enge verhalen om deze heksen, die half vogel, half mens zouden zijn. Zij beschikten over de gave om mensen en dieren te combineren tot krachtige schepsels. Door de vele opgravingen die in opdracht van de Heerser zijn gedaan, heeft de gemene en sadistische monnik Himmondar genoeg perkamenten in handen gekregen om de basis van die magie te beheersen. Dankzij de hulp van de dochter van de Heerser, wel te verstaan. Shintelle is namelijk ontzettend fanatiek en als die haar tanden ergens in zet… ze werkt dan ook met liefde mee om haar oudere broer, de troonopvolger, netjes weg te werken in een klooster.

Nieuwe avonturen

Ondertussen varen Raben en Calli steeds verder naar de onbekende eilanden, tot groot ongenoegen van de overige bemanningsleden. Kapitein Zoutbaard is echter ontzettend nieuwsgierig naar de onbekende schatten van ver weg en wil de grote oversteek maken naar het herkomstgebied van de vogelheksen. Zo ver hoeven ze echter niet te reizen, zo ontdekken de twee jongelingen: de vogelheksen zijn dichter bij dan je zou denken. En ze hebben nog een paar verrassingen in petto voor de twee kinderen – verrassingen die ze een stuk verder op weg kunnen helpen in de strijd tegen de Heerser én de Zaghras.


Recensie over De Kronieken van de Zeven Eilanden 2: de Oude Magie

CooleSuggesties topper

Oude Magie is een geweldig vervolg op het eerste boek, De heersers van Kir. Het neemt je een stuk verder in de geschiedenis van de Zeven Eilanden, maar laat je ook meer zien van de mogelijkheden van de magie. Goed en kwaad beginnen een beetje door elkaar heen te lopen in dit deel, wat zeker nieuwsgierig maakt naar het derde deel uit deze reeks. Het boek heeft een paar spannende wendingen en avonturen, nieuwe mysteries om op te lossen en geeft aan het einde een mooie aanzet tot een vervolg.

Score: 9


Informatie

De Kronieken van de Zeven Eilanden 2: Oude Magie,
De Vier Windstreken, 365 pagina’s, paperback.
Vanaf: 13 jaar. ISBN: 9789051164039. Prijs: 17.95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.