logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Kronieken van Finn: De laatste vuurtorenwachter, Geert Klaasen

De laatste vuurtorenwachter is het tweede deel uit de Kronieken van Finn. Het is een direct vervolg op Het Gestolen Sterrenstof en borduurt voort op de avonturen die daar plaatsvonden. Het is dus zeker aan te raden om dat boek eerst te lezen, voor je begint aan dit tweede boek. Heb je dat gelezen? Ga dan vooral verder met dit deel. Wij zullen je vertellen waarom!

Droomwereld

Net als in Het gestolen sterrenstof speelt De Kronieken van Finn: De laatste vuurtorenwachter zich af in twee werelden. De Wakkere Wereld en de Droomwereld. Ieder hoofdstuk wisselt zo’n beetje van wereld, waarbij je telkens in de titel ziet waar het verhaal zich afspeelt. Aan de andere kant zijn er niet alleen onze drie helden die een belangrijke rol spelen in het verhaal, maar kent iedere wereld ook zijn eigen bondgenoten, zodat je snel weet in welke wereld het deel van het verhaal zich afspeelt. De strijd in dit boek gaat overigens onverminderd voort: de slechteriken uit de Droomwereld willen de Wakkere Wereld ook overheersen. Dat lijkt een onbegonnen werk, maar pas op… de Zandman is sluwer dan je denkt. Hij weet op slinkse wijze om kleine monstertjes de Wakkere Wereld in te helpen die al het licht en kleur opvreten. En als het hier altijd donker is, is er geen reden meer om wakker te blijven… toch?

Kleine helden en bondgenoten

Gelukkig zijn er in onze wereld drie jonge helden die iedere nacht naar de Droomwereld afreizen om orde op zaken te stellen. Hoofdrolspeler is Finn, wiens lotsbestemming in dit deel bekendgemaakt zal worden. Hij wordt bijgestaan door zijn vriendin Jana (die een beetje jaloers is op het vriendinnetje van Finn in de Droomwereld) en de pestkop Joris, die inmiddels één van hun beste vrienden is geworden. In de Wakkere Wereld worden ze bijgestaan door vuurtorenwachter Isodoor en de bibliothecaris. In de Droomwereld kunnen ze vertrouwen op de middelleeuwin Lea en de Gele, Rode en Blauwe ridder. In De Laatste Vuurtorenwachter komen er nog een paar nieuwe vrienden bij – die de broodnodige hulp bieden. In dit deel blijkt echter dat ze soms zelfs moeten vertrouwen op de schurken van de Droomwereld!

Ga direct naar De Kronieken van Finn: De laatste vuurtorenwachter op BOL.com.


Recensie over De Kronieken van Finn: De laatste vuurtorenwachter

De Laatste Vuurtorenwachter is een spannend boek dat je de geheimen van de Droomwereld laat zien. Dat zijn niet altijd vrolijke dromen, daar zitten ook de nodige nachtmerries tussen. Finn en zijn vrienden zijn nog altijd op zoek naar de verdwenen prinses Sirocco, maar op de achtergrond van zijn brein speurt Finn ook nog altijd naar sporen van zijn vader. Die blijken ineens een stuk dichterbij dan verwacht! Toch moet hij die aandacht regelmatig laten varen. De Zandman en zijn kornuiten doen namelijk een felle aanval naar de Wakkere Wereld. De Laatste Vuurtorenwachter is geschreven door een Vlaamse auteur, wat subtiel merkbaar is in het taalgebruik. Dat is rijker en soms wat lastiger dan het Nederlands. Dit boek is dan ook zeker geschikt voor de meer ervaren lezer, maar iedereen zal smullen van de spannende avonturen en de sfeervolle typerende illustraties in pen en waterverf van Harmen van Straaten.

Score: 8


Informatie

De laatste vuurtorenwachter,
Illustrator: Harmen van Straaten
Uitgever: Davidsfonds, 96 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789002271106. Prijs: 15.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.