logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Alles over Kraven The Hunter

Kraven The Hunter is het intense verhaal over hoe en waarom een van de meest iconische Marvel villains is geworden wie hij is. De film speelt zich af in de tijd voor zijn beruchte vendetta met Spider-Man en de titelrol wordt vertolkt door Aaron Taylor-Johnson. Verder met o.a. Russell Crowe en Ariana DeBose. Kraven the Hunter komt vanaf 5 oktober naar de bioscoop!

Verschil tussen film en comic

Zoals gewoonlijk zijn er heel wat origin-verhalen van de superhelden- en schurken ontstaan door de jaren heen. Ook het verhaal van Kraven verschilt behoorlijk met het originele verhaal – er zijn de nodige aanpassingen gemaakt in de film. Hier vertellen we je graag meer over het ontstaan van Kraven in de stripboeken, zodat je zelf de verschillen kunt spotten met de film, zodra daar meer over bekend is.

Bekijk de trailer van Kraven the Hunter

Wie is Kraven the Hunter

Kraven is eigenlijk een professioneel wildjager en huurling. Hij heeft elk dier dat de mens kent wel eens gedood. In de comics is er nog één beest waar hij zijn oog op heeft laten vallen: de webslingerende Peter Parker, ook wel bekend als Spider-Man.

Cast van Kraven the Hunter

  • Aaron Taylor-Johnson
  • Ariana DeBose
  • Christopher Abbott
  • Russell Crowe
  • Fred Hechinger
  • Alessandro Nivola

Brutaal begin

Volgens Marvel is Kraven geboren in Volgograd en Sint-Petersburg onder de naam Sergei Kravinoff. Hij groeit op met zijn halfbroer en de onwettige zoon van Sergei’s vader, Dmitri Smerdyakov. Dmitri woont echter wel bij het gezin in huis, maar als bediende. Moeder Sonya weet niets van zijn afkomst. Sergei wordt mishandeld door zijn vader, wat hij afreageert op Dmitri. Na de bolsjewistische revolutie moeten de Kravinoffs emigreren naar het Verenigd Koninkrijk en later de Verenigde Staten. Wanneer Sergei’s vader sterft, wordt zijn moeder teruggestuurd naar een gekkenhuis waar ze uiteindelijk zelfmoord pleegt. Dmitri gaat zijn eigen weg en verandert in de identiteitsdief Chameleon.

Sluwe jager

Sergei is wees en leert te overleven. Hij begint veel te reizen, meestal als verstekeling aan boord van vrachtschepen of treinen, en woont tegen zijn late adolescentie een of andere keer in elke grote stad in Europa en Azië. Tijdens zijn reis door Afrika, ontdekt Kravinoff (die zijn naam verengelst tot Kraven) zijn natuurlijke talent voor jagen. Al snel verlaat hij de safari om op zichzelf te gaan wonen in het Afrikaanse veld. Op volwassen leeftijd zijn zijn jachtvaardigheden legendarisch en wordt hij al snel een rijke jager op groot wild. In Belgisch Congo steelt hij een kruidendrankje van een toverdokter, dat zijn fysieke kracht verbetert. De zeldzame mutagene chemicaliën van het drankje verhogen zijn snelheid, kracht en behendigheid, terwijl het verouderingsproces aanzienlijk wordt vertraagd. Hij moet het drankje wel regelmatig innemen! Kraven gebruikt zijn verhoogde vaardigheden om efficiënter op wild te jagen en gaat een samenwerking aan met Smerdyakov om de dierenhuiden en het ivoor dat hij verwerft te exporteren.

Kraven is een meesterjager en temmer van wilde dieren, bedreven in bepaalde exotische dierachtige vechttechnieken en een expert in verschillende junglekruiden en -drankjes. Zijn zenuwstootaanval kan zelfs Spider-Man en Tigra verlammen.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.