Slimme en veelzijdige verpakkingen voor elke behoefte: Ontdek de kracht van gripzakken


Een van de vereisten voor een georganiseerd leven is dat je al je spullen die je niet meer gebruikt netjes opruimt. Het liefste ga je daarbij geordend te werk zodat je de items weer kunt terugvinden als je ze weer nodig hebt. Het is je vast wel eens overkomen, je hebt iets uit elkaar gehaald, gerepareerd en daarna weer in elkaar gezet. Ben je net klaar, zie je op de grond nog een paar moertjes liggen die ergens in het apparaat thuishoren. Gefrustreerd zoek je uit waar de onderdeeltjes precies vandaan komen. Dit was je niet gebeurd als je de moertjes, schroefjes, veertjes en ander klein spul in hersluitbare gripzakken had gedaan. Dan had je alles bij elkaar gehad en was je niets vergeten terug te monteren.

Grote en kleinere draagtassen

Veel mannen en jongens werken graag met elektronica en de soldeerbout. De componenten die op een printplaat komen worden steeds kleiner. Met een pincet pak je de kleine SMD-weerstanden en condensatoren op om ze voorzichtig tot op de vierkante millimeter op de printplaat te plaatsen en vast te solderen. Omdat vooral IC’s en leds vochtgevoelig zijn moeten deze elektronische componenten veilig in een lucht- en vochtdichte antistatische gripzak bewaard worden. Gebruik meerdere gripzakken, dan haal je de verschillende onderdelen niet door elkaar als je ze wilt monteren. Dit zou namelijk funest zijn voor de werking van je print. De PCB’s (printplaten) zelf verpak je in de grotere draagtassen die in veel varianten te verkrijgen zijn.

gripzakken


Andere toepassingen van gripzakken

Je kunt het zo gek niet bedenken of je gebruikt er een handige gripzak voor. Laat je fantasie de vrije loop en denk bijvoorbeeld aan:

  • Sieraden, zoals je gouden of zilveren armband of duur horloge. Zeker zilver is niet dol op vocht en vuil. En 24-karaats goud is weer gevoelig voor krassen. Een optimale bescherming is dan echt nodig.
  • Medicijnen bescherm je prima in luchtdichte en af te sluiten gripzakken. Medicijnen zijn ook gevoelig voor licht, dus een niet-transparante gripzak is hier weer wenselijk.
  • Cosmetica zoals make-up, nagellak, lippenbalsem doe je in een hersluitbare gripzak als het niet meer in het tasje van je vrouw past. Ook handig voor op reis. In een andere zak doe je paspoorten, tickets en andere belangrijke documenten. Je houdt alles bij de hand.
  • Hang op je thuiskantoor een paar gripzakjes op en stop er je paperclips, punaises en pennen in. Niet meer zoeken in je la naar dit soort spullen, maar gewoon netjes in het zicht.
  • Als je je kinderen ook aanwent om de handige gripzakken te gebruiken om hun speelgoed in op te ruimen is er nooit meer de frustratie dat ze weer iets kwijt zijn. Denk je eens in dat je nooit meer ’s nachts, als je richting toilet loopt, in een rechtopstaand legosteentje trapt. Voortaan zitten de hardplastic bouwsteentjes in een handige en netjes afgesloten gripzak.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.