logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: De kracht van acceptatie, Ashley Davis Bush

De kracht van acceptatie

In De Kracht van Acceptatie vertelt schrijfster Ashley Davis Bush hoe je tegenslag en beperkingen kunt ombuigen tot een mogelijkheid om te groeien en je te ontwikkelen. Dat doet ze met veel persoonlijke verhalen en anekdotes uit haar eigen leven. Want jawel: ook Ashley heeft de nodige tegenslagen meegemaakt. Misschien is dat ook juist de reden waarom ze zich in deze materie is gaan verdiepen!

Praktisch boek

De Kracht van Acceptatie is in eerste instantie bedoeld als inspiratiebron. Het boek bevat – naast de nodige verhalen en anekdotes – veel inspirerende citaten. Die zijn veelal zonder bronvermelding. Van het begin van het boek tot aan het einde wordt je stap voor stap meegenomen in een leerproces, waarbij je allereerst je problemen durft te erkennen en durft toe te geven dat je er mee zult moeten leren leven. Soms kun je ook niets aan een bepaalde gebeurtenis veranderen. Ongelukken gebeuren! Het is echter bepalend voor je geluk over hoe je er mee omgaat. Hoe je in het leven staat. Dit boek laat je met praktische tips zien hoe je die bergen tot heuvels kunt reduceren en ze misschien zelfs kunt gebruiken om wat extra vaart te maken.

Geluk en gezondheid

Er is al heel wat geschreven over de kracht van aanvaarding. Acceptatie is geen zwakte, je hoeft niet overal tegenin te gaan. De schrijfster laat je op een heel toegankelijke manier kennismaken met zelfcompassie als middel om weerstand weg te nemen, door positieve emoties te stimuleren en je te leren aanvaarden wat is. Het boek bestaat uit de onderdelen:

  • Jezelf accepteren
  • Anderen accepteren
  • Je omstandigheden accepteren
  • Het verleden accepteren
  • Een leven met mogelijkheden

Vanuit deze onderdelen krijg je onder ogen hoe anderen met hun problemen zijn omgegaan. Technieken en tips uit alle hoeken van de wereld zullen je bijstaan om jouw beste weg te vinden om deze problemen het hoofd te bieden. Succes is niet gegarandeerd, maar je zult vrij snel stappen maken.


Ga direct naar De kracht van acceptatie op BOL.com.

Recensie over De kracht van acceptatie

Jaloezie, tegenslag, geluk en stom toeval drukken continu stempels op je leven. Je kunt overal op mopperen en het negatieve er van inzien, maar je kunt ook accepteren wat je krijgt en er het beste van maken. In dit boek leer je de kunst van het accepteren. Leer de dingen aanvaarden zoals ze zijn, voor meer innerlijke rust. Het boek is wat stug vertaald, waardoor er regelmatig wat Engelse zinsconstructies in zijn blijven staan. De woordkeuze is echter toegankelijk, de manier van vertellen niet al te belerend. Anekdotes wisselen elkaar af met tips en technieken, opsommingen en leermomenten.

Score: 7


Informatie

Titel: De kracht van acceptatie
Auteur:
Uitgever: Deltas
Aantal pagina’s: 224
Type boek: Paperback
ISBN: 9789044757279
Prijs: 26.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.