logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Koud Bloed, Robert Bryndza

Koud Bloed is het vijfde boek van Robert Bryndza met detective Erika Foster in de hoofdrol. De serie heeft zich inmiddels bewezen en een mooie schare fans opgeleverd. Logisch: de boeken hebben een goede omschrijving van de personages, die stuk voor stuk een persoonlijke groei meemaken… en gaan over spannende mysteries met koelbloedige moordenaars in de hoofdrol. Wat wil een mens nog meer?

Koud Londen

Het verhaal begint met het aanspoelen van twee koffers aan de oever van de Theems. In die koffers worden twee uiteengereten lichamen aangetroffen – en niemand heeft enig idee wie ze zijn, laat staan hoe ze daar zijn gekomen. Al snel wordt detective Erika Foster op de zaak gezet en gaat ze samen met haar collega Moss vol overgave aan de slag met de weinige gegevens die ze hebben… tot er meerdere moorden worden gepleegd die verband lijken te houden met de vreemde koffermoord…

Verrassend

Bryndza heeft inmiddels al een flinke geschiedenis opgebouwd met deze bijzondere hoofdrolspeelster. Om te voorkomen dat hij een one trick pony wordt, laat hij zo nu en dan spannende en verrassende wendingen in het verhaal ontstaan, waardoor je telkens weer even verrast wordt. Een grote gok, dat mensen zou kunnen afstoten. Ikzelf vind het juist wel verfrissend. Zo krijgt Erika in Koud Bloed weer een relatie met een oude vlam, aangewakkerd door een schuldgevoel over een oude wond. Ze maakt zelfs een reis naar Slowakije om haar familie te zien en te ontmoeten, om zo weer even op adem te komen. Een heel persoonlijke tint in het verhaal, dat ook wel weer natuurlijk aanvoelt. Het is namelijk niet niks waar Erika mee geconfronteerd wordt in het verhaal! Ook vond ik het heel bijzonder om al snel in het boek kennis te maken met de daders van dit boek, de beïnvloedbare tiener Nina en Max, de gevaarlijke man waar ze verliefd op wordt. Hun verhaalthema naast het moordonderzoek laten lopen en kijken hoe Nina en Max moordenaars worden, voegt extra spanning aan het verhaal toe.

Ga direct naar Koud Bloed op BOL.com.


Recensie over Koud Bloed

CooleSuggesties topper

Koud Bloed heeft een mooie balans tussen de spanning en een goed verhaal, het is prijzenswaardig dat Bryndza de tijd neemt om zijn personages echt te laten ontwikkelen. Het verhaal is makkelijk te lezen, alle delen zijn afzonderlijk van elkaar te lezen. Het is prettig om te zien dat zelfs helden in het verhaal een persoonlijk leven hebben, met carrièreontwikkelingen, een stukje strijd en persoonlijke problemen. De balans tussen werk en privé blijkt voor iedereen lastig intact te houden!

Score: 9


Informatie

Koud Bloed,
Illustrator: nvt
Uitgever: Boekerij, 352 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789022586716. Prijs: 15.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.