logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Koppel je Woonveilig beveiligingsset met Philips Hue voor nog meer veiligheid


bundel_woonveilig_alarmsysteem_philips_hue_starterkitGister schreef ik over het installeren van de WoonVeilig starterset. Een fluitje van een cent, met geweldige functies om je op de hoogte te houden van alles wat er in en om je huis gebeurt. Maar je kunt er op verschillende manieren voor zorgen dat je huis nog veiliger wordt. Beschik je bijvoorbeeld over een Philips Hue set? Dan kun je die koppelen aan je WoonVeilig-account. Dat doe je heel eenvoudig vanuit de WoonVeilig App.

Afwezigheidsassistent

De coolste functie vind ik wel de aanwezigheidssimulator. Daarmee zorg je er eigenlijk voor dat het lijkt alsof je gewoon thuis bent – en voorkomen is beter dan genezen. Want als het lijkt of je thuis bent, wie zegt dan dat je dat ook niet bent? En in plaats van het beperkte ‘lamp aan – lamp uit’-principe dat je met de standaard Hue-app kunt instellen gaat de koppeling met WoonVeilig een stukje verder. Zo zit er een bepaalde mate van flexibiliteit in de app, waardoor de lampen niet op een heel erg gezette tijd aan- of uitgaan. Stel bijvoorbeeld in wanneer je normaal gesproken ongeveer opstaat, en de Aanwezigheidssimulator zal om ongeveer die tijd aangaan. En uitgaan als het licht genoeg is. Idem met de avond. De lampen gaan aan als het te donker wordt en gaan uit op een variabele tijd. Goed he?

Alarmlichten

Je WoonVeilig alarminstallatie kun je uitbreiden met lampen en extra sirenes, maar als je een Philips Hue-set hebt, hoef je die lampen niet aan te schaffen. Je kunt er namelijk voor zorgen dat de lampen aanspringen wanneer de beveiligingsset iets detecteert. Dat schrikt natuurlijk al af! Je kunt zelfs kiezen welke lampen je wil inzetten voor deze functie.

Een speciaal samengestelde bundel van het WoonVeilig startpakket, inclusief Philips Hue starter kit (2 white & color ambiance lampen + bridge) is tijdelijk verkrijgbaar voor €299,-* bij: Coolblue, Media Markt en WoonVeilig.nl. *Adviesverkoopprijs is: €458,-
Daarnaast is er een abonnement nodig voor de meer geavanceerde functies van 8,95 euro per maand.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.