logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Koopmans Cake Specials: bijzondere cake in klein formaat

Het is te gek om iets lekkers op tafel te zetten. Dat brengt meteen wat sfeer. Helemaal als je zelf aan de gang bent gegaan in de keuken! Helaas is het niet altijd even makkelijk om iets nieuws te bedenken, en soms heb je ook niet al te veel tijd om lang in de keuken te staan. Een pakje Koopmans bakmix is dan altijd handig. Met de nieuwe Koopmans Cake Specials zet je bovendien iets bijzonders op tafel!

Drie smaken

In het pakje zit bijna alles wat je nodig hebt. Zelfs een kleine kartonnen bakvorm, precies groot genoeg voor de creatie! Vooralsnog zijn de Cake Specials verkrijgbaar in drie varianten: Framboos-appel, Banaan-chocolade en Appel-karamel. Wij gingen aan de slag met Appel-Karamel. Daarbij moet je natuurlijk zelf boter toevoegen, een ei en appels. Die laatste moeten in blokjes van ongeveer een centimeter gesneden worden en zowel door het beslag als eroverheen gestrooid voor het bakje de oven in gaat. Voor de caramel hoef je niet moeilijk te doen met suiker en boter: die zit gewoon in een zakje meegeleverd.

Makkelijk en snel

Zoals je van Koopmans gewend bent is het makkelijk en snel te maken. Het beslag zit in een mum van tijd door elkaar, eigenlijk is het schillen en snijden van de appel het meeste werk. Na het bakken moet de cake nog een uurtje afkoelen voor de karamelsaus er overheen mag – dat is ook wel een minpunt. Tip: meng alle appel door het cakebeslag. Het ziet er misschien wat minder cool uit, maar appels boven op een cake drogen vaak uit – en dat is ook niet lekker. Met de meegeleverde karamel maak je d’r toch wel iets bijzonders van.

Conclusie over Cake Specials

Lekker en makkelijk, precies zoals je van Koopmans verwacht. Er had wel wat meer karamelsmaak aan de cake mogen zitten, of kleine stukjes karamel door het beslag. En appel op de cake? Geen goed idee! Meng ze er liever doorheen.
Door:
Score:Koopmans Cake Specials krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

Cake Specials, Koopmans
Klik hier voor de
Prijs: 2,19 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.