logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Koopmans Cake Gemak bak je in een handomdraai een cake.


De naam zegt het al. Met Koopmans Cake gemak maak je het jezelf wel heel erg gemakkelijk. In de verpakking zit namelijk alles wat je nodig hebt. De verpakking zelf vormt zelfs de bakvorm, dar hoef je dus ook niet naar te zoeken! Trek de verpakking open, voeg wat melk toe en roer alles goed met een vork door elkaar. Vervolgens zet je de verpakking in de oven en na een half uur heb je een heerlijk ruikende cake op tafel, goed voor ongeveer 8 stukjes.

Gemakkelijk en snel

Alle ingrediënten zitten dus al in de mix verwerkt, je hoeft enkel nog wat (houdbare) melk toe te voegen. In de mixen kun je kiezen uit chocoladecake, kruidcake of citroencake. De structuur van de cake is fijn en zacht, hoewel ik de citroencake ook wel een beetje vast vond qua mondgevoel. Even roeren met een vork en bakken maar! De cake hoeft slechts 35 minuten in een voorverwarmde oven. Laat de cake afkoelen voor je hem aansnijd!

Cake gemak in de airfryer

En ja, zo’n mooie en kleine bakvorm past natuurlijk precies in de airfryer. Dat vraagt gewoon om een test. De eerste keer was niet zo’n succes overigens. Wij plaatsten hem 25 minuten op 150 graden in een onverwarmde airfryer. Dat gaf de cake een mooi kleurtje en hij was helemaal gaar, maar de ventilator van de Airfyer is natuurlijk behoorlijk fel… en heeft het beslag naar één kant geleid! Met een roostertje op de bak ging het al een stuk beter, dat zorgt ervoor dat de ventilator met minder kracht op het beslag terechtkomt.

Verkrijgbaarheid

De drie varianten van Koopmans Cake gemak zijn vanaf eind september verkrijgbaar bij Coop supermarkten en vanaf oktober bij Albert Heijn en Jumbo. De consumentenadviesprijs is € 1,99 per mix.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.