logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Een gids voor het kopen van een beveiligingscamera voor jouw huis

Met de wildgroei aan slimme beveiligingscamera’s is het gemakkelijker dan ooit om in de gaten te houden wat er bij jouw thuis gebeurt. Met behulp van deze streaming videocamera’s kun je ook als je niet thuis bent een oogje in het zeil houden door ze te verbinden met je wifi-netwerk. Zo kun je meldingen en clips ontvangen of live kijken wat er gebeurt, allemaal vanaf je smartphone. Veel van deze camera’s hebben spotlights of floodlights, zodat je potentiële indringers in de kijker kunt zetten.

Dit is een koopgids voor beveiligingscamera’s voor thuis, met daarin alle informatie die jij nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

De beste beveiligingscamera voor thuis kiezen

  1. Kies een camera

De beste specificaties van je camera is afhankelijk van waar je hem wil installeren. Er zijn talloze keuzes beschikbaar voor gebruik als beveiligingscamera voor thuis. Je kunt kiezen tussen draadloze beveiligingscamera’s, videodeurbellen en spotlightcamera’s als je er een buitenshuis wilt installeren.

Een videodeurbel zoals de eufy deurbel met homebase aanbieding is een goede optie voor deurbewaking omdat hem kunt aansluiten op je bestaande deurbelbedrading. Wil je verschillende delen van je woning bewaken? Dan is een draadloze beveiligingscamera een goede keuze. Je kunt een bedrade bewegingsmelder ook vervangen door een beveiligingscamera, zodat je profiteert van de stroomvoorziening. Houd er rekening mee dat niet alle draadloze beveiligingscamera’s weerbestendig zijn, alle videodeurbellen en spotlightcamera’s zijn dat wel.

2. Kies je energievoorziening

De draadloze huisbeveiligingscamera’s, schijnwerpercamera’s en videodeurbellen geven de grootste vrijheid om ze te installeren waar je maar wilt. Omdat deze systemen werken op een batterij, moet je ze af en toe opladen. De oplaadfrequentie varieert van camera tot camera: sommige modellen moet je eens in de paar maanden opladen, andere camera’s slechts eens per jaar. Kies je voor een bedrade camera of deurbel? Dan beperk je jezelf in de plaatsingsmogelijkheden (maar voorkom je dat je de camera’s regelmatig moet opladen).

Wil je de een camera of deurbel bedraad aansluiten? Controleer dan altijd of jouw stroomvoorziening geschikt is voor het apparaat. Bij camera’s is dat meestal een standaard 220 V stroom, maar bij deurbellen moet je rekening houden met de energie van de transformator.

3. Tref beveiligingsmaatregelen

Hoewel deze camera’s je een veilig gevoel zullen geven, moet je wel onthouden dat ze hiervoor verbinding maken met het internet en misschien wel in je huis hangen, waar ze alles kunnen zien. Als jij je huis kunt bewaken met behulp van jouw smartphone, dan kunnen anderen dit misschien ook doen. Soms zijn de beelden zelfs zichtbaar voor de fabrikant. Houd altijd rekening met de privacy!

Tweefactorauthenticatie is een extra beveiligingslaag die je naast je wachtwoord ook om een eenmalige toegangscode vraagt. Je krijgt die code via sms, telefoontje, e-mail of authenticatie-app. Deze beveiligingslaag wordt steeds gebruikelijker bij beveiligingscamera’s. Op die manier heeft een hacker, zelfs als hij je wachtwoord in handen krijgt, geen toegang tot je camera zonder ook die tijdelijke, eenmalige code te hebben. Gebruik deze functie als jouw camera-systeem deze optie heeft.

Beveiligingscamera’s voor thuis zijn een geweldige investering

Wanneer je de ideale beveiligingscamera of videodeurbel voor je huis hebt gekozen, is het tijd om prijzen te vergelijken op plaatsen zoals Amazon, CoolBlue, BOL.com, andere online en lokale elektronicawinkels. De hoogste kortingen vind je in november en december, waarbij sommige detailhandelaren prijsverlagingen tot wel 50 procent aanbieden. Dit is dan ook de beste tijd van het jaar om dit soort producten te kopen.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.