logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Kookboeken voor kinderen in de keuken

Je kunt niet jong genoeg beginnen met goed zorgen voor jezelf. Kleine klusjes in huis zijn misschien niet het leukst om te doen, maar kinderen genieten wel van zelf koken – zeker als het resultaat er naar mag zijn. En ja, dan kan het misschien wat rommelig worden in de keuken, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Het probleem is echter vaak dat het zoeken naar geschikte recepten een fikse klus is. Scherpe messen, snijden en pureren zijn immers niet even veilig voor kinderen. Laat staan iets op het vuur zetten of een hete schaal uit de oven halen! Maar: al doende leer je, en al moet je soms bijspringen voor kleine klusjes, het is en blijft een leerzame (en vooral leuke) ervaring!


Recensie over Het grote kinderkookboek zonder pakjes en zakjes

Karin Luiten heeft al jaren geleden de strijdbijl opgepakt om het grote anti-pakjesoffensief op de pakken. En met succes. In haar reeks kookboeken geeft ze goede alternatieven voor die kant-en-klare pakjes met zout en kruidenmengsels, die nauwelijks stimuleren tot het proeven van nieuwe smaken. Het grote kinderkookboek is een bundeling van haar eerdere kookboeken voor kinderen. Het bevat heel veel verschillende recepten, voor ieder wat wils. De recepten zijn eenvoudig en maken (uiteraard) enkel gebruik van verse ingrediënten en eigen kruidenmengsels. Het is magisch om te zien hoe je van die saaie groenten en fruit heerlijke maaltijden op tafel kunt toveren. De stappen zijn goed en helder uitgelegd. Door het boek heen vind je vlot getekende illustraties en (eerlijk is eerlijk) matige foto’s van tussenstappen of het eindresultaat. Daar had echt meer aandacht aan besteed mogen worden. Desondanks is het een mooie bron van recepten, die kinderen met gemak zelf kunnen maken – of dan toch met een beetje hulp.

Score: 7


Ga direct naar Het grote kinderkookboek – zonder pakjes & zakjes op BOL.com.


Recensie over ’t verrukkelijke kinderbakboek

CooleSuggesties topper

Rutger van den Broek heeft – nadat hij heeft meegedaan in Heel Holland Bakt – heel wat boeken en successen op zijn naam staan. We zijn echt fan van zijn boeken en recepten, die we dan ook regelmatig uitproberen (volg @kleinekoekenbakker op Instagram, mensen!). Dat bakken niet direct moeilijk hoeft te zijn, bewijst hij in ’t Verrukkelijke Kinder Bakboek, dat hij samen met illustrator Mark Haayema heeft gemaakt. In het boek volg je de belevenissen van een heel bijzondere familie, die graag bakt. Het hele jaar door staan ze in de keuken… en nemen jou daar in mee. Ieder seizoen kent zijn eigen recepten, van worteltjestaart in de lente tot kruidnoten in de winter en appeltaart met havermout in de herfst. Leuke recepten die erg goed smaken, niet te standaard … maar die je ook tegen zult komen in de andere boeken van Rutgers hand. Het is een mooie verzameling recepten in een heerlijk en vooral vrolijk jasje, verzorgt door Mark. Ieder recept wordt ingeleid met een grappig en leuk verhaal. Daarom is het niet alleen een leuk boek om recepten uit te maken, maar ook nog eens heel erg leuk om uit voor te lezen! De recepten zijn duidelijk stap voor stap uitgelegd. Er staat een duidelijke en sfeervolle foto bij ieder recept, die laat zien hoe het resultaat kan worden. Een meesterlijk boek voor jonge bakkers!

Score: 9


Ga direct naar ’t Verrukkelijke Kinderbakboek op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.