logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Kookboeken vol KETO


KETO is een manier waarop je bepaalde voedingsstoffen tot je neemt, waarbij de combinatie zorgt voor bijzondere effecten voor je gezondheid. Hierbij is met name aandacht voor vetverbranding: door koolhydraten te vervangen door gezonde vetten en eiwitten zou je flink gaan afvallen. Het kost echter wat moeite om je lichaam af te laten kicken van de constante stroom aan koolhydraten: KETO eten is echt heel anders dan we hier in Nederland gewend zijn. Geen brood meer, bijvoorbeeld… moet jij er aan denken? Toch is het na een korte gewenningsperiode ook erg lekker en afwisselend. Eigenlijk is het namelijk best saai, iedere dag brood als lunch (en vaak ook ontbijt). Tijd voor afwisseling in je eetpatroon, waar je ook nog mee afvalt. Tijd voor KETO in je leven! Durf jij het aan? En wat zijn jouw ervaringen? Deel ze in de commentaren hieronder.


Recensie over Het complete KETO-dieet kookboek

Jane Faerber schreef het Complete KETO dieet kookboek. Daarin staan overigens zeker niet alleen recepten. De eerste 67 pagina’s zijn voorbehouden aan informatie over het KETO dieet en de manier van leven. Over de praktijk van KETO, tips voor de eerste vier weken (de ontwenningsweken, zou je kunnen zeggen) en de manier waarop KETO je stofwisseling zal veranderen. Het klinkt als een fikse wijziging in je levenspatroon, en dat is het ook zeker. Dit boek laat je van alles zien over de manier waarop KETO met je lichaam aan de slag gaat. De titel is wel wat misleidend: als ik het zo in de boekwinkel zou pakken, zou ik al bekend zijn met het principe en op zoek zijn naar recepten. Dat ongeveer een derde van het boek tekst en uitleg geeft over de levenswijze, past er niet helemaal bij. Het boek is wel duidelijk en helder geschreven, met veel feitjes en weetjes en smakelijke recepten. De fotografie is sfeervol en stoer. Veel recepten met vis als avondeten, dat dan weer wel, maar dat is ook een beetje inherent aan het dieet en de inname van gezonde vetten.

Score: 8


Ga direct naar Het complete KETO-dieet kookboek op BOL.com.


Recensie over GO KETO

In het boek GO KETO wordt je een maand lang aangestuurd op het activeren van je vetverbranding. Het is een compleet programma, waarbij niet alleen de voeding, maar ook je sportieve activiteiten worden meegenomen in het programma. Dat is natuurlijk een heel goed teken, want afvallen doe je niet alleen door minder of anders te eten! Ook in dit boek vind je tal van gezonde recepten met regelmatig wat vis, maar in de 60+ recepten in dit boek vallen de gerechten met vis zeker mee. In plaats daarvan is er veel ruimte voor kip en kalkoen in verschillende hoedanigheden. Als bonus krijg je een aantal smakelijke recepten voor tussendoortjes en desserts die wel binnen het programma passen, zoals carrot cake en chocolate chip cookies. Kanttekening daarbij is de toevoeging van een flinke hoeveelheid zoetstoffen, waarbij in het midden wordt gelaten welke je nu moet nemen. De bloem is daar simpelweg vervangen door amandelmeel, wat eigenlijk al een smakelijk resultaat geeft. In dit boek wordt veel gewerkt met extra toevoegingen en bewerkingen van noten en zaden, verschillende soorten olie en vegan alternatieven voor normale producten (zoals kaas). Het is daardoor iets bewerkelijker dan het boek KETO Dieet, wat we hierboven bespraken.

Score: 7


Ga direct naar GO KETO op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.