logo-liggend-wit-donkerblauw

Kookboeken van Bekende Nederlanders

Je kent ze vast wel al van TV, maar dan ineens blijken ze ook nog kookboeken re schrijven. Bekende Nederlanders maken steeds vaak een uitstapje naar een wereld waar je ze niet van kent. Is dat positief? Nou ja – je moet natuurlijk wel bedenken dat die BN-ers ook een persoonlijk leven hebben. Ze moeten ook eten – en dat eten moet ook door iemand gemaakt worden! Onlangs verschenen er twee kookboeken van Bekende Nederlanders, te weten Tooske Ragas en Anita Witzier, die zich juist richten op normaal eten… en dagelijkse hap, maar dan met een kwinkslag.

Zonder Fratsen Anita Witzier 1

Recensie over Zonder Fratsen

Anita Witzier is een fervent hobbykok. In het boek Zonder Fratsen krijg je een mooie verzameling recepten uit haar receptenboekje, waarbij verse ingrediënten en een groot gebrek aan pakjes en zakjes de boventoon voeren. Het zijn veelal bekende recepten, die met een leuke kwinkslag juist weer uniek en bijzonder zijn. Echte familierecepten dus, die hiermee een nieuw leven krijgen. Tussen alle gerechten door vertelt Anita over haar eigen leven en haar eigen ervaringen. Korte anekdotes laten zien waarom ze juist voor deze gerechten heeft gekozen. Leuk, maar niet zonder grammaticale fouten helaas. De recepten zijn kort en bondig. De ingrediënten hebben geen apart lijstje gekregen, de stappen worden ook achter elkaar geschreven. Zo nu en dan vind je een grote quote in het boek, verwijzend naar een recept dat niet in het boek staat… waar is die overheerlijke appeltaart? Een enthousiast kookboek vol familierecepten.

Score: 7


Ga direct naar Zonder Fratsen op BOL.com.

Appeltje eitje Tooske Ragas

Recensie over Appeltje eitje!

Ook Tooske Ragas staat blijkbaar graag in de keuken, hoewel ze er in de praktijk waarschijnlijk wat minder chique opstaat dan zoals ze op de foto staat in dit boek. Het boek is eenvoudig ingedeeld, van soepen tot hoofdgerechten en bijgerechten. Appeltje Eitje richt zich dus echt op de avondmaaltijd, die snel en eenvoudig op tafel gezet kunnen worden. Makkelijke recepten, aldus Tooske, die niet mis kunnen gaan! Daar houden we van. En het klopt nog ook. De recepten zijn afwisselend en origineel, in duidelijke stappen omschreven. Bij ieder recept staat een paginagrote foto, een ingrediëntenlijst (Tooske noemt het een boodschappenlijst, een grappig detail). Bij ieder recept staat ook vermeld van wie het recept afkomstig is, met daaronder een korte quote. Dat maakt de recepten meteen persoonlijker, maar valt het ook op dat ze lang niet allemaal van Tooske zelf afkomstig zijn. De tips bij de recepten zijn praktisch en welkom. Een prettig en veelzijdig kookboek voor de dagelijkse kost.

Score: 8


Ga direct naar Appeltje eitje! op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.