logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Kookboeken met feestelijke recepten


Als het tijd is voor een feestje, hoort daar – in mijn bescheiden visie – lekker eten bij. Maar wat zet je op tafel? Telkens dezelfde gerechten is ook maar saai. Dat kan altijd beter! Hieronder vind je een paar leuke kookboeken vol inspiratie.


Feest!

Feest!

Wat zetten koks op tafel tijdens een feestje? Dat was de vraag die Nijgh en van Ditmar stelde aan een aantal bekende kookboekenschrijvers. Zij deelden daarop hun ultieme driegangenmenu of andere succesrecepten, die perfect passen bij iedere feestdag. En zo krijg je een mooie variatie aan suggesties van grote namen als Onno Kleyn, Mari Maris, Yvette van Boven en Sergio Herman.

De recepten zelf variëren daarmee enorm, van drankjes tot hapjes, van complete maaltijden tot fingerfood. Van zeevruchten tot een lekkere mocktail, van stoofpeer tot escargots en alles daar tussenin. Het is een leuke verzameling recepten. Ieder hoofdstukje wordt ingeleid met een korte introductie van de betreffende auteur, zodat je misschien wel heel nieuwe namen tegenkomt. De recepten passen telkens op één pagina. Bovenaan staat een foto, daaronder de ingrediëntenlijst. Daarnaast staan de stap-voor-stap instructies. Bovenaan de recepten zie je voor hoeveel personen het gerecht is en de (voor)bereidingstijd. Het is een leuk boekje, zeker voor deze prijs. Fans van stevige kost zullen er helemaal van genieten. Minpunten krijg het boekje voor de foutjes die nog in het boek staan.

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Nijgh Culinair, 64 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789038811109. Prijs: 7.50 euro.

Ga direct naar Feest! op BOL.com.

Heerlijke hapjes uit de hele wereld

Heerlijke hapjes uit de hele wereld

Ga je niet voor een maaltijd, maar juist voor lekkere hapjes en snacks? Dan is Heerlijke hapjes uit de hele wereld een leuk boek. Het bevat lekker exotische gerechten die je mee over de hele wereld nemen. De gerechten zijn opgedeeld per land/regio. Zo ga je naar Italië, Spanje, Libië, Griekenland, Scandinavië, Rusland, Marokko, Zuid-Amerika en Japan. Ieder land of gebied heeft natuurlijk zijn eigen specialiteiten, waarbij in dit boek een selectie is gemaakt.

Zo vind je in dit boek niet alleen verschillende soorten sushi, maar ook empanada’s, smörgas, Zweedse gehaktballetjes, blini’s met zalmkaviaar, souvlaki, risottoballetjes en nog veel meer. Sommige gerechten klinken misschien wat bekender dan andere, maar dat maakt het ook juist een leuk en verrassend boek. De recepten zijn helder en duidelijk omschreven, hoewel de tekst die over een achtergrondfoto zijn geplaatst niet altijd even fijn zijn om te lezen, zeker niet als je aan het koken bent. Gelukkig kun je die letterlijk op één hand tellen. De overige recepten zijn helder en duidelijk, moet zowel de voorbereidingstijd als de gaartijd, het aantal personen én de ingrediënten per onderdeel gesplitst. De stappen zijn duidelijk van elkaar gescheiden en ieder recept wordt vergezeld met een nette kleurenfoto.

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Deltas, 128 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789044760958. Prijs: 19.95 euro.

Ga direct naar Heerlijke hapjes uit de hele wereld op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.