logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Kookboeken met een specialiteit


Het fijne van kookboeken kan ook een flinke hindernis zijn: in de regel wordt variatie en afwisseling gewaardeerd. Dat maakt je dieet een stuk gevarieerder, wat je dagelijkse avondmaaltijd natuurlijk wel zo prettig maakt. Het nadeel is, dat je van sommige maaltijdsoorten ook weinig variatie krijgt. Misschien kom je maar een enkele burger tegen, twee pastarecepten en drie soeprecepten. Wat als je dan juist iets zoekt met soep, pasta of bloemkool? Dan duik je de wereld in van boeken met een specialiteit!


Recensie over Onweerstaanbare Hamburgers

Hamburgers zijn geweldige dingen om te eten. je kunt ze met mes en vork eten, uit de hand, als snack of als onderdeel van je maaltijd .Er komt vlees, kunde en kaas bij kijken… wat kan daar nu niet goed aan zijn? Maar het kan altijd beter. Door meer smaak toe te voegen, bijvoorbeeld. In het boek Onweerstaanbare burgers ga je aan de slag met een aantal unieke burgerrecepten, waarbij je zelf de burgers op smaak maakt. Vaak gebruik je zelfs gewoon een lap vlees dat je met een aantal andere ingrediënten tot gehakt draait. Echt je eigen burger, dus! Ook de sauzen en toppings komen aan bod. He leert zelfs hoe je burgerbroodjes maakt! Het enige nadeel van dit duidelijk beschreven boek is wel dat het soms wat bewerkelijk is om alle ingrediënten door elkaar te mengen.

Score: 8


Ga direct naar Onweerstaanbare Hamburgers op BOL.com.


Recensie over Veel soeps

CooleSuggesties topper

Zoek je een lekkere soep voor een balansdag of gewoon omdat je geen zin hebt om uren in de keuken te staan? Dan is het boek Soeps een geweldige uitkomst. Dit heldere kookboek bevat maar liefst 60 compleet verschillende maaltijdsoepen, van licht en verfrissend tot stevig en gezond of romig en troostrijk. De soepen zijn dan ook heel divers, van vegetarische soepen tot stevige soepen met veel vlees en stukken groente. In de inleiding krijg je kort te lezen hoe je bouillon maakt en bind, wat je bij de soep kunt eten en lees je nog een paar tips. De recepten zijn sfeervol op de foto gezet, helder omschreven en bevatten ingrediënten die in iedere supermarkt te vinden zijn. Een prettige verzameling recepten door ieder moment.

Score: 9


Ga direct naar Veel soeps op BOL.com.


Recensie over 7 minuten in de keuken: pasta

Heb jij niet altijd even veel tijd, maar wil je toch een voedzame maaltijd op tafel zetten? Dan is 7 minuten in de keuken: Pasta een geschikt boek voor je. Maar let wel, de titel is een tikje misleidend. Het gaat hier immers enkel om de voorbereiding: het koken en bakken zelf komt er nog bij. Heb je dus een ovenschotel die een kwartier in de oven moet met voorgegaarde ingrediënten, dan ben je alsnog ruim een half uur bezig. Niet heel lang, maar wel langer dan de grote 7 minuten op de cover. De recepten zijn divers en gevarieerd, met veel verse ingrediënten. Daartussen vind je een paar gerechten met ingredienten die je eigenlijk altijd in huis kunt hebben of heel lang houdbaar zijn. Haal met dit boekje 30 pastagerechten in huis waar iedereen van het gezin van zal smullen! De instructies zijn helder, maar lopen soms door op de pagina met de foto van het gerecht – dat is een minpuntje.

Score: 7


Ga direct naar 7 minuten in de keuken – Pasta op BOL.com.


Recensie over Pizzadeeg

CooleSuggesties topper

Pizzadeeg is heel handig om in huis te hebben: je maakt er in een handomdraai een pizza mee, waar iedereen van zal smullen. Maar je kunt er nog veel meer mee doen, blijkt uit het boekje Pizzadeeg – feestelijke gerechtjes om te delen. Daarin staan 34 recepten voor alle soorten feestjes en voor iedere smaak, van rolletjes met groente of zelfs cinnamon buns van pizzadeeg. Waarom zou je het jezelf immers moeilijk maken? De recepten zijn duidelijk stap voor stap uitgelegd en bovendien heel makkelijk te maken. De fotografie is een beetje wisselend, maar wel sfeervol op een zwart-marmeren ondergrond. Een erg leuk boek met verrassende recepten!

Score: 9


Ga direct naar Pizzadeeg op BOL.com.


Recensie over Bloemkool

Welkom in de wondere wereld van bloemkool. Een van de meestgegeven groentesoorten van Nederland. Je weet wel: gekookt, met een sausje er overheen. Klaar! Of niet? In het boekje Bloemkool – feestelijke gerechtjes om te delen – vind je 34 gerechten die je kunt maken met bloemkool als hoofdbestanddeel. En je kunt blijkbaar veel kanten op met bloemkool, van bloemkoolchips tot falafelballetjes, samosa’s met bloemkool of pitabroodjes met bloemkool en feta. Daarnaast staan er zelfs een aantal maaltijdrecepten in, die niet direct voor feestjes bestemd zijn. Erg leuk en origineel: het brengt een nieuwe dimensie in de wondere wereld die Bloemkool heet. De recepten zijn duidelijk stap voor stap omschreven, bevatten ingrediënten die in iedere supermarkt verkrijgbaar zijn en er zijn geen twee recepten gelijk.

Score: 8


Ga direct naar Bloemkool op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.