logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Kookboek voor geeks, Thibaud Villanova en Maxime Leonard


Echte geeks vind je niet alleen voor de beeldbuis of in de bioscoop. Echte geeks dompelen zich onder in hun fandom, die laten in alles en nog wat blijken dat ze geek zijn. Door shirts, posters, mokken, kleine alledaagse dingen waaruit blijkt dat ze aanhanger zijn van Marvel, DC, comics in het algemeen, Harry Potter, science fiction, horror of fantasy. Die kun je niet ontmoeten zonder een paar quotes te ontlokken, of een herinnering aan een dierbaar moment. Kookboek voor geeks is dan ook een cadeautje voor iedereen die zich geek wil noemen, maar ook briljant voor wanneer je regelmatig themafeesten geeft. Ik zal je vertellen waarom.

Recepten naar series en films

In dit boek vind je namelijk een aantal drie-gangenmenu’s, geschreven naar aanleiding van series, programma’s, games, comics… wat je maar kunt bedenken. De menu’s zijn geordend in vijf hoofdstukken, ieder met zijn eigen gerechten. Die gerechten zijn simpelweg geinspireerd op de series en films, ze komen niet uit de film zelf. Denk daarbij aan Konijnenpootjes van Sam uit Lord of the Rings of Beef Tannen Burger uit Back to the Future. Ze zouden zo in de series passen, maar komen er dus niet echt in voor. Dat is aan de ene kant wel jammer, aan de andere kant houdt het de magie ook wel weer een beetje in leven.

Variatie

Het prettige aan het Kookboek voor Geeks is dat je een mooie variatie aan gerechten hebt, van cheesecake tot geflambeerde pannenkoeken (Hellboy), maar ook een eitje met kryptoniet (Superman) tot een Stoofpotje op Zweinsteins wijze (Harry Potter). De recepten zijn duidelijk uitgelegd in heldere stappen en bovenal leuk bedacht. Vooral de styling van het boek spreekt tot de verbeelding. De borden zijn op een heel eenvoudige manier opgemaakt In thema, met de juiste accessoires erbij zie je direct uit welke franchise het gerecht afkomstig zou kunnen zijn.

Ga direct naar Kookboek voor geeks op BOL.com.


Recensie over Kookboek voor geeks

CooleSuggesties topper

Geeks galore! Allemaal aan tafel met de gerechten van jouw favoriete helden of schurken – hoe stoer is dat? Op deze manier krijg je iedereen wel aan het koken. De gerechten zijn eenvoudig te maken, maar wel origineel en bovendien bijzonder leuk gevonden. Jammer dat het niet de echte gerechten zijn die worden gegeten in de films en series, maar een kleinigheidje blijf je houden. Wellicht een suggestie voor een deel 2?

Score: 9


Informatie

Kookboek voor geeks,
Illustrator: nvt
Uitgever: ZNU, 128 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789044753721. Prijs: 24.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.