Kook op restaurant-niveau met het boek Sous vide thuis

Sous vide is een kooktechniek, waarbij je het eten in plastic zakjes doet en ze dichtsealt. Die luchtdichte zakjes zijn hittebestendig, en kunnen dus gewoon verwarmt worden in een pan. Van alles bij elkaar, als het moet – en als je dezelfde opwarmtemperatuur kunt gebruiken. Gepocheerd ei, vlees, groenten… écht alles kan bij elkaar in een pan, zonder dat ze met elkaar in aanraking komen. Niet vreemd dus, dat deze techniek helemaal hot is in de restaurantwereld! Maar sous vide thuis? Ja hoor, dan kan natuurlijk altijd!

Als in een restaurant

Het gave van sous vide thuis gebruiken is dat je enorm veel tijd bespaart. De apparaten zijn meestal heel nauwkeurig, en voorzien van een timer, zodat je precies weet wanneer het eten klaar is. Perfect gaar, vol van smaak. En smakelijk, want doordat het eten niet in aanraking komt met water en vet, blijven alle smaken goed bewaard. En alle vitamines natuurlijk, ook heel belangrijk! De laatste jaren is er veel meer sous vide thuis apparatuur gekomen – onder de 150 euro heb je al een heel geschikt apparaat met alle functies die je kunt bedenken.

Sous vide thuis

Omdat sous vide thuis niet vaak gebruikt wordt, zijn er ook niet veel kookboeken voor beschikbaar. Het blijft een beetje behouden voor de restaurants en de professionele sector. Jammer, want het kan zo veel tijd en energie opleveren! Dit boek is dan ook een welkome aanvulling op het beperkte assortiment. De uitleg is kristalhelder, de recepten duidelijk en volledig. Dankzij die uitleg en informatie zul je zelf zonder problemen aan de slag kunnen met sous vide, en zo de lekkerste maaltijden op tafel zetten zonder er al te veel naar om te kijken. Ideaal, zeker als je een aantal eters op bezoek krijgt is het natuurlijk fijn om de aandacht bij je gasten te houden, en niet bij het roeren in de pan.

Conclusie over Sous vide thuis

Een onbekende kooktechniek. Als je een sous-vide koker hebt staan, is dit boek een perfecte uitkomst. Heb je dat niet, dan kun je helaas ook weinig met de recepten in het boek. Door: Waardering: Sous vide thuis krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

Sous vide thuis, Karakter uitgevers, 270 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789045208299. Prijs: 24.95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Annelies avatar
    Annelies

    Bij het recept van de karamelkip klopt iets niet. Ik neem aan dat niet alleen de kip in de zak gaat, maar ook de vissausen de lichtbruine basterdsuiker. Klopt dat?

  2. Diana van Os avatar

    Zou fijn zijn als mijn 3 mannen is voor mij gingen koken .

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.