logo-liggend-wit-donkerblauw

Kook mee met Bill's Asian Basics


bill-s-asian-basics-bill-granger-boek-cover-9789059566842 Aziatisch eten in in Nederland eigenlijk nog niet zo heel erg bekend. Natuurlijk heeft ieder zichzelf respecterend dorp een Chinees-Indisch restaurant, maar in een groot aantal zal het je daar niet lukken om échte Aziatische gerechten te eten. De eerste uitbaters, zo gaat het verhaal, merkten namelijk al snel dat wij vooral aardappeleters waren, en hebben flink wat water bij de wijn gedaan om de Aziatische gerechten toegankelijker te maken. Een aardige geste, maar hoe kom je van dat imago af? Tja… lastig! Misschien is het een goede manier om zelf actief aan de slag te gaan in de keuken. Bill’s Asian Basics is daarvoor een goed begin.

De Aziatische Basis

Bill Granger heeft een aantal restaurants in Australië en is de schrijver van dit boek. Waarom? Omdat hij helemaal verzot is op de Aziatische keuken. Hij reist regelmatig af naar verschillende gebieden om daar de keuken goed uit te proberen. In dit boek vind je dan ook niet alleen een flink aantal recepten en technieken, maar ook een stukje van Bill’s levensverhaal. Zijn ervaringen en belevenissen staan ook allemaal omschreven, dat maakt het boek ook leuk om te lezen. Zo lees je over een eenvoudig ontbijt met zakenlieden tot een exclusief diner met bizarre ingrediënten. Tja, en die zul je dus ook tegenkomen in de gerechten! Een toko binnen handbereik is zeker aan te raden, maar gelukkig zijn ook die goed door ons land verspreid. En anders kun je nog altijd online shoppen natuurlijk, voor de langer-houdbare producten.

Zoeken naar Azië

Omdat Bill zo veel rondreist is het natuurlijk lastig om te betitelen waar de nadruk van Bill’s Asian Basics nu vooral op ligt. Het is een beetje een allegaartje geworden van recepten uit verschillende landen, en dat is eigenlijk wel jammer. Misschien houd je niet zo van de zware vissausen, of wil je juist het scherpe Indiase randje leren gebruiken… dat wordt nu dus echt zoeken geblazen in het boek! De basisrecepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken: voorgerechten, soepen, salades, via, schaal- en schelpdieren, gevogelte, varkensvlees, lans- en rundvlees, noedels en rijst, groenten en tahu, en natuurlijk nagerechten. Daarbij worden de hoofdingrediënten gebruikt om de recepten in te delen in de hoofdstukken, want bij veel gerechten staat een kleiner recept vermeld voor bijvoorbeeld een bijgerecht als een salade.

Basisrecepten

De recepten zijn lekker veelzijdig en gevarieerd. Daarmee heb je een mooie verzameling basisrecepten in handen om aan de slag te gaan in de keuken. De recepten zijn voorzien van geweldige kleurenfoto’s, die je het water in de mond doen lopen. Een kanttekening aan het boek is wel dat Bill’s Asian Basics het vooral moet hebben van de recepten – er wordt naast deze recepten en Bill’s persoonlijke ervaringen weinig uitgelegd of toegelicht. Jammer, want er had meer in kunnen zitten. In de recepten is Bill’s voorkeur voor vis en zeevruchten ook zeker zichtbaar: redelijk veel recepten maken daar gebruik van. Bill’s Asian Basics, Bill Granger Fontaine uitgevers, 248 pagina’s, hardcover. Prijs: 18,95 euro. ISBN: 9789059566842

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.