logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Koning Eddie en de pestende poppen

Eddie is een jongen van 9 jaar, Eddie is ook een koning van 9 jaar, een goede koning. Maar keizer Nurbizoon is een slechte keizer, en probeert Eddieland te veroveren. Maar het leger van Koning Eddie is sterk, heel sterk, zelfs sterker dan Nurbizoons ijselijke krijgers. Dus mede daardoor heeft hij al 2 van Nurbizoons aanvallen afgeslagen. Maar nu bedenkt Nurbizoon een nieuw plan. Maar eerst gaat hij op bezoek bij zijn moeder. Daar ligt een pop, en die pop heeft magisch haar. Als het haar met volle-maanlicht in aanraking komt dan komt ze tot leven. En toen dacht keizer Nurbizoon “daar kan ik wel iets mee” en toen ging hij hem stelen.

Lieve keizer Nurbizoon

Keizer Nurbizoon is plotseling lief en gaat speelgoed verkopen, dat is wat ik nu uitgebreid ga vertellen in het kort. Dus als je geen zin hebt om veel te lezen, dan kan je ook gewoon dat alleen maar lezen. Keizer Nurbizoon laat zijn onderdanen opeens zichzelf lekker wassen, hij laat ze een krant lezen, hij laat ze veel meer doen dan dat ze eerst mochten. En dan gaat hij ook nog eens speelgoed verkopen, poppen om precies te zijn. Van zichzelf, dat wel maar toch, hij maakt wel speelgoed. Voor de mensen in Nurbizonia (zijn eigen land) en voor de mensen in Eddieland (het land van koning Eddie).

Toch niet zo lief?

Maar als heel veel mensen een pop van keizer Nurbizoon hebben, dan is het volle maan, en zoals ik je in alinea 1 heb vertelt komen de poppen met magisch haar dan tot leven. En de poppen van keizer Nurbizoon hebben magisch haar ( van die magische pop die keizer Nurbizoon had gestolen van zijn moeder) dus kwamen ze tot leven, maar ze gehoorzaamden keizer Nurbizoon helemaal niet, sterker nog, ze vielen hem aan. En de nieuwe leider van Eddieland en Nurbizonia werd… een prinses Nurbizoon pop. En als je wil weten hoe ze hun landen terugkrijgen, dan moet je het boek Koning Eddie en de pestende poppen kopen.

Ga direct naar Koning Eddie en de pestende poppen op BOL.com.


Recensie over Koning Eddie en de pestende poppen

Een leuk boek, een beetje net zoals de vorige boeken. Alleen ik vond het een beetje een minder leuk avontuur dan de eerdere delen.

Score: 7Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Koning Eddie en de pestende poppen,
Illustrator: Andy Riley
Uitgever: van Holkema & Warendorf, 192 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 9 jaar. ISBN: 9789000357390. Prijs: 12.99 euro.

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!