logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Toonaangevende outdoorapp komoot spreekt nu Nederlands

Komoot, de grootste outdoorcommunity van Europa en meest gebruikte app voor het plannen en navigeren van fiets- en wandelroutes, vindt zijn weg naar Nederland. Na het Engels, Duits en Frans is de app vanaf nu ook beschikbaar in de Nederlandse taal. Ideaal voor fervente wandelaars, fietsers, sporters en andere buitenmensen.

Schat aan informatie

Komoot staat als app vooral bekend om de vele mogelijkheden op het gebied van routeplanning en navigatie. En dat alles in één handige planner, voor zowel Android- en iOS-smartphones of in je webbrowser. Met komoot heb je toegang tot een schat aan informatie, zoals wegtypes en ondergronden, route-afstand en hoogteprofielen, maar ook de verwachte tijdsduur van de route die je hebt uitgestippeld.In de app vind je highlights die andere buitenmensen hebben gedeeld waarmee je jouw route nog beter kunt maken. En nóg handiger: komoot is uitgerust met een slim algoritme dat rekening houdt met het soort activiteit van jouw voorkeur. Of je nu liever door het bos wandelt, nieuwe routes ontdekt of mountainbiket. 

Komoot verandert je smartphone in een GPS-apparaat

Route gepland? Dan verandert de komoot-app je smartphone in een gps-apparaat met turn-by-turn spraaknavigatie. Het opnieuw plannen van je route als je al onderweg bent, is heel eenvoudig. En met downloadbare apps voor offline navigatie in vliegtuigstand loopt je smartphonebatterij niet hard leeg. Bovendien integreert komoot heel eenvoudig en snel met Garmin (via de speciale ‘komoot voor Garmin’-app) en Wahoo.

Ga op avontuur of stippel je route van begin tot eind uit – inclusief highlights die je niet wil missen. Met komoot kun je beide kanten op: laat je verrassen door een wandeling of fietstocht in een onbekend gebied of creëer je eigen route en bestudeer ‘m in detail zodat je precies weet wat je te wachten staat. Waar wacht je nog op? Trek je wandelschoenen aan of spring op je fiets, en ga op avontuur. Of dit nu in Nederland is, of tijdens je vakantie in het buitenland (want ook dáár kan je komoot gewoon gebruiken).

Komoot populair in Nederland

Jonas Spengler, mede-oprichter van komoot: “We willen de gebruikers van komoot voorzien van de best mogelijke ervaring. Al spreken Nederlanders over het algemeen prima Engels, niets weegt op tegen het gebruik van een app in je moedertaal. Dus om onze community in Nederland de best mogelijke ervaring te bieden en te laten zien dat we onze populariteit hier heel serieus nemen, is komoot nu ook beschikbaar in het Nederlands. Daarnaast hebben we een communitymanager voor de Nederlandse markt aangenomen om de snel groeiende gemeenschap te ondersteunen.”

Komoot is gratis te downloaden en te gebruiken. Regio’s voor offline navigatie kosten 3,99 euro. Voor een jaarabonnement op de exclusieve features van komoot Premium betaal je 59,99 euro. Daarmee krijg je onder andere toegang tot een meerdaagse-routeplanner, weersvoorspellingen en wereldwijde kaarten en navigatie.

Ga naar www.komoot.nl om er in Nederland op uit te gaan met komoot.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.