logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Kom in lentesferen met kleurrijk Spaans keramiek

image001Het eind van de winter is in zicht. Na de regen en sneeuw van afgelopen periode is het nu tijd voor lente. Voor groene bladeren in de bomen, kleurige bloemen in de tuin en picknicken in het park. Haal de lente alvast in huis met Spaans keramiek. Van dit kleurrijke, handbeschilderde aardewerk wordt iedereen vrolijk.

Al jarenlang ongekend populair
Keramische producten worden al eeuwenlang voor uiteenlopende doeleinden gebruikt. De eerste gegevens over de productie van aardewerk komen uit de bronstijd, meer dan 4000 jaar geleden. Tegenwoordig is La Rambla hét keramiekdorp van Andalusië, Spanje. Hier bevinden zich momenteel nog 22 ambachtelijke fabriekjes. Ook staat hier het oudste keramiekmuseum van Spanje, waar jaarlijks een wedstrijd wordt gehouden om het mooiste voorwerp van keramiek te vinden.

Haal de lente in huis
Shop Andalucia heeft een groot aanbod aan Spaans keramiek, waaronder asbakken, servethouders, olijfoliekannen, tapaschaaltjes, schalen, pizzaborden, spatelhouders, zeeppompjes en bloempotten. Deze bijzondere producten worden ingekocht bij een klein familiebedrijf, waar nu de derde generatie werkzaam is. Het keramiek wordt gemaakt van witte rivierklei uit de bedding van de Guadalquivir rivier. Deze wordt in de gewenste vorm gemodelleerd en vervolgens gebakken. Vakbekwame schilderessen versieren het keramiek met de typisch Spaanse decoraties, waarna de producten geglazuurd worden. Tenslotte worden ze in de oven gebakken op een temperatuur van 950 °C. Het resultaat is hoogwaardig keramiek met de typisch Spaanse, kleurrijke uitstraling. Producten die niet alleen praktisch zijn, maar tegelijkertijd een decoratie in elke keuken zijn. En omdat gemak de mens dient kan al het keramiek gewoon in de magnetron en de vaatwasser.

Over Shop Andalucia
Shop Andalucia is opgericht in mei 2013 en is ontstaan uit liefde en passie voor deze Zuid-Spaanse streek. Oprichter Dirk Tibax komt al jaren in Andalusië, dat twee keer zo groot is als Nederland en 3 keer zo groot als België. Andalusië heeft ontzettend veel te bieden: cultuur, een prachtige natuur, veel ambachtelijke en eerlijke producten en bovendien een gastvrije bevolking. Door de typisch Spaanse en Andalusische producten te importeren zijn deze heerlijke producten nu ook verkrijgbaar op de Nederlandse en Belgische markt. Shop Andalucia heeft het grootste online assortiment Spaanse producten, die stuk voor stuk met liefde en kennis uitgekozen zijn. Consumenten profiteren van voordelige prijzen en levering binnen 48 uur. Bovendien steunt de webwinkel de lokale bevolking in de strijd tegen werkloosheid.

 

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.