logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Test: Kokosmakronen en bananenbrood… uit een pakje!


Powerfoods en gezonder eten zijn al een tijdje bezig aan een flinke opmars. Quinoa, gojibessen, maar ook oude vertrouwde items als pindakaas, kokos en bananen zijn weer helemaal hip en hot. En daar kun je geweldig lekkere dingen mee maken – die misschien niet helemaal super-healthy zijn, maar er absoluut mee door kunnen. Wat dacht je bijvoorbeeld van kokosmakronen of bananenbrood? Kijk maar eens op Instagram en Pinterest – daar zul je genoeg foto’s en recepten tegenkomen. Heb je echter geen zin in een aantal experimenten voor je bij het ultieme recept aankomt, dan kan het ook een stuk makkelijker: Koopmans heeft namelijk twee nieuwe pakjes geïntroduceerd waarmee je in een handomdraai kokosmakronen en bananenbrood bakt – helemaal failsafe en foolproof.

Koopmans_Kokosmakronen_met_verpakking_2[1]Kokosmakronen

Er schijnen mensen te zijn die niet weten weten wat kokosmakronen zijn. Misschien ben jij ook wel zo iemand. Welnu: kokosmakronen zijn eigenlijk een soort schuimkransjes, maar dan met kokos en bloem erdoor. Je hebt het luchtige van een schuimkransje, het smeuïge van kokos en het lekkere van cake. Je maakt ‘m nog lekkerder door er rozijnen in de doen, of om hem – nadat ze goed zijn afgekoeld – even met de onderkant in de gesmolten chocolade te dippen. De overige warme chocolade kun je er overheen sprenkelen in een soort streeppatroon. Pro-tip van mij: roer er gewelde rozijnen doorheen. Echt lekker! Met een pakje Koopmans kokosmakronen kan het helemaal niet mis gaan. Het moeilijkste is eigenlijk het splitsen van de eieren. Voor kokosmakronen hoef je ze niet eens luchtig te kloppen. Doe de eiwitten in een kom, de inhoud van de pak kokosmakronenmix erbij, even mixen en verdelen over een bakplaat. Simpel als dat! Het kan niet mis gaan. Oh ja – theoretisch gezien kun je ze 5 dagen bewaren. Ik gok echter dat ze eerder op zijn.

Koopmans_Bananenbrood_met_verpakking[1]Bananenbrood

Dit is wel een recept waar 1001 varianten van zijn. Ieder bakt het brood op zijn geheel eigen manier, en dat maakt het ook wat lastig om te beoordelen. Het Koopmans bananenbrood is lichtzoet. Even wennen dus, als je een brood gewend bent te maken waar een flinke dosis suiker doorheen geroerd is. Ook dit recept is heel eenvoudig te maken: voeg 125 gram boter, 4 eieren en vier bananen toe aan het pakje bakmix (prak eerst de bananen – anders gaat het echt mis). Even roeren, en klaar is kees! Als extra baktip kun je pecannoten of walnoten toevoegen, en dat is ook wel een extra smaakje aan de cake (en een krokantje tijdens het eten). Zelf voegde ik ook een flinke hand rozijnen toe, maar ik ben dan ook echt een zoetekauw. Tja, en als je dan weet dat het bananenbrood 40% minder suiker heeft, en een bron van vezels is… dan mag je wel wat fruitsuikers toevoegen, toch? Na het mixen en mengen doe je het beslag in een cakeblik en bak je het bananenbrood in 65-70 minuten in een oven op 160 graden celcius.


Recensie over Koopmans kokosbrood en bananenbrood

Het is altijd een beetje dubbel om een bakmix te gebruiken – enerzijds zijn de basisrecepten helemaal niet zo moeilijk om te maken, aan de andere kant is het nóg gemakkelijker om een pakje te gebruiken. Vaak bevatten die pakjes wat specifiekere ingrediënten, waardoor het resultaat een unieke smaak heeft die je zelf niet kunt evenaren. Bananenbrood en kokosmakronen zijn een leuke toevoeging aan het assortiment van Koopmans – het brengt deze recepten meteen naar het grote publiek.

Score: 8


Informatie

Banenenbrood en kokosmakronen, Koopmans
Meer weten?
Prijs: 2.79 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.